Американският производител на електрически превозни средства Rivian показа нов модел,

...
Американският производител на електрически превозни средства Rivian показа нов модел,
Коментари Харесай

Съперникът на Tesla показа кросоувър с кухня и палатка на покрива

Американският производител на електрически транспортни средства Rivian сподели нов модел, като към пълноразмерното семейство кросоувъри и пикапи R1 се причисли SUV със междинни размери R2. Той е основан с цел да се конкурира с Tesla Model Y, Kia EV6, Ford Mustang Mach-E и Hyundai Ioniq 5, като ще се предлага в разнообразни версии, различаващи се по вида на мощността.



По отношение на външния и вътрешния дизайн Rivian R2 безусловно е трансфорат копие на по-големия R1S, запазвайки корпоративния жанр на марката. В същото време той е по-компактен - с 38 сантиметра по-къс, с 14 сантиметра по-нисък и има междуосие, което е с 14 сантиметра по-малко.

Специална характерност е конвертируемият интериор - може да се прегънат освен задния диван и предната пътническа седалка, само че и да се отвори панорамния люк, задните прозорци и задния прозорец, който пада във вратата на багажника, което разрешава да се транспортира дълги предмети.

Подобно на по-големия пикап R1T и SUV-модела R1S, новият електрически автомобил в възходящата гама на Rivian е ориентиран към феновете навън с доста спомагателни екстри. За нето се предлага пакет Travel Kitchen, който включва контейнер за вода, ледник, индукционен плот за готвене с в допълнение място за предпазване и даже комплект съдове за готвене.

Като опция, дребната кухня може да направи място за преносима товарна кутия с дръжки в профил и дребни колела за превозване. Това е добре за предмети, които другояче биха основали хаос в автомобила, като да вземем за пример малко портативно легло за пикап.



Товарната кутия на покрива не е нещо особено, само че Rivian може да я размени с това, което назовава „ къща на дърво “. Това е квадратна палатка на покрива, която се предлага със стълба за елементарен достъп. Монтираният откъм гърба багажник за колела се свързва с R2 без принадлежности и разрешава запазване на два велосипеда. Докато някои коли имат вградени държачи.

Rivian R2 ще получи версия с един мотор със задно задвижване, както и версии със задвижване на четирите колела с два и три мотора. Пробегът ще бъде най-малко 480 километра в базовата версия, тъй че в това отношение R2 превъзхожда Tesla Model Y, който предлага сходна самостоятелност в топ-версията. Този резултат се дължи на нова система за зареждане, която употребява 4695 цилиндрични акумулатори.



В DC ​​станции за бързо зареждане кросоувърът ще може да доближи равнище на заряд от 10 до 80 % за по-малко от 30 минути. Поръчките за R2 към този момент се одобряват, като Rivian ще създава кросоувъра в завода си в Илинойс. Обявената начална цена е 45 000 $.

Източник: AutoMedia, част от Investor.bg

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР