Американският производител Ford подготвя сериозно реструктуриране на европейското си подразделение,

...
Американският производител Ford подготвя сериозно реструктуриране на европейското си подразделение,
Коментари Харесай

Ford се отказва от три модели в Европа

Американският производител Ford приготвя съществено реструктуриране на европейското си поделение, като ще редуцира част от моделите си. Вместо тях на клиентите ще бъдат препоръчани кросоувъри, оповестява английското издание The Times.
В началото на август Ford показа новата си тактика за развиване, която залага на кросоувъри и пикапи. Тя планува през 2023 година не повече от 11% от създаваните транспортни средства да бъдат леки коли – хечбек, седани и комбита. В компанията регистрират, че те носят прекомерно дребна облага и по тази причина се отхвърлят от тях.
Съкращаването на гамата модели ще засегне освен Америка, само че и Европа. Още напролет стана ясно, че седанът Fusion, който на Стария континент е прочут като Mondeo (на първата снимка), няма да има правоприемник. Ще бъде прекъснато производството и на моделите Galaxy и S-Max (на втората снимка).

Планира се също сериозна смяна в дилърската мрежа, както и редуциране на личния състав. Според анализаторите от Morgan Stanley, американската компания ще редуцира към 12% от своите служитеи в Европа, което прави 24 000 индивида. Поне половината от тях са от Англия, чието държавно управление към момента не може да се контракти за излизането си от Европейски Съюз. Това значи, че огромна част от автомобилните заводите на Острова ще бъдат закрити. Ford към този момент не създава коли в Англия, само че има там свои предприятия за в допълнение съоръжение, които са сериозна част от бизнеса на компанията.
Любопитното е, че моделите Ford Galaxy и S-Max са измежду водачите на европейския пазар с над 50 000 продажби през 2017 година Що се касае до Mondeo, то той се е настанил в средата на обединените класове D и Е. През предходната година от него са продадени 56 173, което е надалеч от водача VW Passat - 183 288. Пред модела на Ford са още Skoda Superb – 81 410 и Opel/Vauxhall Insignia – 72 347, а зад него се подреждат Renault Talisman – 32 163, Toyota Avensis – 25 319, Mazda 6 – 23 090, Peugeot 508 – 22 842, Kia Optima – 16 152 и Hyundai i40 – 15 251.
Този резултат е много друг от този прези 20 години, когато Ford продаде в Европа 322 716 бройки от Mondeo, а Volkswagen – 275 872 от Passat. Като цяло на континента клиентите всеобщо се отхвърлят от седани и минават на кросоувъри.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР