Американският президент Доналд Тръмп за първи път призна победата на

...
Американският президент Доналд Тръмп за първи път призна победата на
Коментари Харесай

Тръмп призна победата на Байдън

Американският президент Доналд Тръмп за първи път призна успеха на демократа Джо Байдън, само че не се отхвърли от позицията си, че изборите са фалшифицирани.

В неделя президентът редактира деветия си утринен пост в Twitter. " Той завоюва, защото изборите бяха фалшифицирани ", написа Тръмп в обява, която бе маркирана от Twitter, защото съдържа оспорвани изказвания за машинация с избори. По-рано за първи път той одобри, че Джо Байдън е определен за идващия президент на страната, публикувайки известие, че демократът „ завоюва, тъй като изборите бяха фалшифицирани “.

„ НЕ БЕ ПОЗВОЛЕН ДОСТЪП НА НАБЛЮДАТЕЛИ НА ГЛАСОВЕТЕ, гласоподаване с машини на частната компания Radical Left, Dominion, с неприятна известност и съоръжение, което даже не може да се класира за Тексас (където завоювах с доста!),  Fake & Silent Media, & more! " написа Тръмп  в обява, която Twitter неотложно отбелязя, че съдържа оспорени искания за изборна машинация. Час по-късно, до момента в който се движеше с конвой към голф игрището си във Вирджиния, Тръмп се отхвърли от признанието, казвайки „ Не признавам НИЩО! Предстои ни дълъг път ", написа investor.bg.

В петък AP и телевизионни канали оповестиха резултатите от оставащите щати, оставяйки Байдън с 306 гласа на Избирателната гилдия против 232 за Тръмп, доста над 270-те, нужни за обезпечаване на Белия дом.

Тръмп даде обещание да се бори с резултатите в съда. Байдън продължава с образуването на администрация, само че отводът на Тръмп да отстъпи, блокира милиони долари федерални пари за прехода и достъпа до секретни документи от разузнаването.

В събота хиляди поддръжници на Тръмп се събраха във Вашингтон, с цел да изразят поддръжка за президента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР