Американският президент Доналд Тръмп вероятно няма да посети демилитаризираната зона

...
Американският президент Доналд Тръмп вероятно няма да посети демилитаризираната зона
Коментари Харесай

Тръмп няма да рискува опасна близост със Северна Корея

Американският президент Доналд Тръмп евентуално няма да посети демилитаризираната зона сред Северна и Южна Корея, когато започва азиатската си обиколка през ноември, заяви Белият дом, представен от Reuters.

"Президентът е доста евентуално да посети военния лагер "Хъмфрис " и ще е мъчно да се откри време и за двете ", съобщи американски представител.

Тръмп ще отиде в Сеул на 7 и 8 ноември в изискванията на огромно напрежение на Корейския полуостров, подбудено от нуклеарните опити на Пхенян и размяната на войнствени реплики сред президента и севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Предишни американски президенти са посещавали буферната зона в израз на поддръжка за военния съюз сред Съединени американски щати и Южна Корея и с цел да насочат обръщение към Пхенян поради провокативното му държание.



Разположена на няколко десетки километра от Сеул, тази линия земя, необятна 4 километра и дълга 248 километра, е осеяна с електрически огради, минни полета и стени, които не разрешават прекосяването на танкове. Военната демаркационна линия, която е граница сред двете страни, пресича демилитаризираната зона по средата.



Повече от 60 години след Корейската война (1950-1953 г.) Пхенян и Сеул още не са подписали кротичък контракт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР