Американският президент Доналд Тръмп ще изложи икономическата стратегия на Съединените

...
Американският президент Доналд Тръмп ще изложи икономическата стратегия на Съединените
Коментари Харесай

Доналд Тръмп представя икономическата стратегия на САЩ пред елита в Давос

Американският президент Доналд Тръмп ще изложи икономическата тактика на Съединените щати пред международния политически и бизнес хайлайф в Давос. Той към този момент даде да се разбере, че в речта си ще отбрани своя принцип „ Америка преди всичко ”. Очаква се в първата си тирада пред Световния стопански конгрес Доналд Тръмп да изтъкне новата си данъчна промяна, напъните за дерегулирането на стопанската система и комерсиалната политика на страната си. Също и да контракти по-изгодни търговски съглашения за Съединени американски щати, както стана ясно от изявлението, което даде за Си Ен Би Си.

„ Ще остана в съглашението за Транстихоокеанско съдействие, в случай че реализираме доста по-добра договорка. Сегашната договорка е извънредно структурирана”, разяснява Тръмп.

Друга значима цел обаче е да убеди международните корпорации да влагат в страната му.

Вчера вечерта Тръмп се срещна с над 10 изпълнителни шефове на огромни европейски корпорации. Те похвалиха новата данъчна промяна на американския президент, които плануват доста понижаване на налозите върху приходите, и подчертаха, че това ще подтиква задграничните вложения.

В същото време на форума се чуха опасения от изолационистката комерсиална политика на американския президент.

„ Това е конгрес, където хората са надълбоко заинтригувани да създадат света по-добър, да обединят всички хора. Ако Тръмп приказва по този начин, че да внесе разделяне, както е правил до момента, той ще бъде всеобщо отхвърлен”, предвижда Кенет Рот от „ Хюман райтс уоч”.

Речта на американския президент идва на фона на голям брой предизвестия от европейски водачи за рисковете от политики на шовинизъм, изолационизъм и протекционизъм.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР