Истината е, че извън филма по книгата на Дан Браун

...
Истината е, че извън филма по книгата на Дан Браун
Коментари Харесай

Тайни в Тайната вечеря

Истината е, че отвън кино лентата по книгата на Дан Браун „ Шифърът на Леонардо “, където се изобразява неведнъж картината на Да Винчи, нямаме особена информация за самото събитие, което изобразява. Затова дано разгледаме какво се е случило, по какъв начин е изобразено в Библията и кои други художници са му обърнали внимание.

.

На картината " Тайната вечеря " нормално се изобразява Исус и неговите възпитаници, седнали към огромна маса. Да, само че разкази и сведения демонстрират, че е допустимо въобще да не е имало маса. Този извод вадим от обстоятелството, че по това време, хората обичайно са се хранели в този регион, както и в огромна част от Римската империя. Ако маса е била употребена, то несъмнено е била доста ниска такава, само че сигурно не става дума за толкоз огромна, която даже да е била покрита с завивка, както нормално се изобразява на картините.

 

Оказва се, че с цел да се смята една картина за „ същинска фреска “, боите би трябвало да бъдат нанесени върху мокро платно. Това не важи за известната картина на Да Винчи. Вместо това ренесансовият занаятчия е избрал друга техника, наречена secco fresco. Този развой включва боядисване с темперни бои върху изсъхнало платно.

 

“Тайната вечеря “ е приключена през 1498 година, само че няма и двадесет години по-късно, тя стартира да се лющи. Всъщност тя е реставрирана доста пъти през вековете, с цел да наподобява през днешния ден това, което можем да забележим в галерията Санта Мария дел Грацие в Милано.

Известните творби на изкуството и техните секрети

 

„ Тайната вечеря “ на Да Винчи изобразява Исус и неговите 12 апостоли, само че един от тях, е чест обект на спекулации. Някои хора имат вяра, че апостолът, седнал отдясно на Исус, не е деятел Йоан, а жена. И тази жена се допуска, че е Мария Магдалена. Фактът, че апостолът е изобразен без брада и с женствени черти на лицето, е довело до възникването на редица разногласия и спекулации по тематиката. Няма обаче други доказателства в поддръжка на това изказване.

.
Можем да намерим сведения за Тайната вечеря на разнообразни места в Библията

 

В Лука 22:19-20: " И като взе самун, благодари, разчупи го и им даде, казвайки: „ Това е Моето тяло, което се дава за вас. Правете това за Мой спомен. “ Също и след вечерята, като взе чашата, рече: „ Тази чаша е Новият завет, осветлен с Моята кръв, която се пролива за вас. “

Oсвен това: В Йоан, глава 13: „ Бяха седнали да вечерят. Дяволът към този момент беше вложил в сърцето на Юда, сина на Симон Искариот, мисълта да съобщи Исус. "

 

Емблематичната картина, която е нарисувана в края на 1490-те, може да е най-популярното изображение на Тайната вечеря, само че сигурно не е единственото. През вековете е имало в действителност доста опити за предаване на Тайната вечеря.

 

Италианският художник Giotto да вземем за пример рисува емблематичната сцена съвсем 200 години преди да Винчи, през 1304 или 1305 година

650 години по-късно Салвадор Дали показва творбата си „ Тайнството на Тайната вечеря “.

 

 Ето ви още три скрити неща:

 

Най-напред компютърният специалист Славиша Пеши твърди, че при налагане на полупрозрачна версия върху оригинала, в двата края на масите се появяват рицари тамплиери, а някой държи бебе отляво на Исус.

 

Музикантът Джовани Мария Пала пък отбелязва, че ръцете и хлябовете на масите са в действителност музикални ноти, които образуват комбинация, прочетени отдясно наляво.

 

Накрая Сабрина Галиция изяснява, че в картината е закодиран математически пъзел, който демонстрира, че краят на света ще настъпи през 4006 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР