Американският президент Доналд Тръмп предупреди Турция за икономическа катастрофа, ако

...
Американският президент Доналд Тръмп предупреди Турция за икономическа катастрофа, ако
Коментари Харесай

Тръмп предупреди Турция за икономическа катастрофа, ако атакува кюрдите

Американският президент Доналд Тръмп предизвести Турция за икономическа злополука, в случай че нападат кюрдите след изтеглянето на американските войски от Сирия, и наред с това прикани кюрдите "да не провокират " Анкара, съобщи Франс прес.

Започваме от дълго време закъснялото евакуиране от Сирия, като в същото време бием хубавичко и от доста страни дребното останало от халифата на групировката "Ислямска страна ". Ще нападаме още веднъж от налична наоколо база, в случай че тя се възвърне. Ще опустошим стопански Турция, в случай че нападна кюрдите. Трябва да се сътвори зона за сигурност от 20 благи, написа в Туитър Тръмп.

"Също по този начин обаче не желаеме кюрдите да предизвикат Турция. Русия, Иран и Сирия бяха най-облагодетелствани от дълготрайната американска политика за заличаване на ИД в Сирия - естествени врагове. Ние също имаме изгода, само че в този момент е време да върнем войските си вкъщи. Край на БЕЗКОНЕЧНИТЕ ВОЙНИ! ", добави той в различен пост в Туитър.

Обявеното през декември евакуиране на американските военни, ситуирани в Сирия да се оправят с ИД, беше приветствано от Турция, само че заплаши ситуацията на кюрдските сили, които се биеха паралелно със Съединени американски щати против джихадистката формация, напомня Агенция Франс Прес.

Турският президент Реджеп Ердоган заплашва да предприеме военно нахлуване в Северна Сирия, с цел да прогони бойците от кюрдските Сили за отбрана на народа, които Анкара счита за терористи, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР