Американският президент Джо Байдън заяви, че САЩ следват изпълнението на

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че САЩ следват изпълнението на
Коментари Харесай

Байдън за Кабул: Колкото по-скоро приключим, толкова по-добре

Американският президент Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати следват осъществяването на крайния период за евакуация 31 август, макар апелите за удължение на периода, предадоха американските медии. „ Колкото по-скоро приключим (евакуацията), толкоз по-добре “, сподели американският президент. Някои американски бойци към този момент са изтеглени, оповестяват американските медии - макар че евакуацията не е наранена.

Най-малко 70 700 души са били евакуирани със аероплан от Кабул, който падна под властта на талибаните преди броени дни. Талибаните се опълчват на всяко удължение на периода за евакуация. Байдън съобщи, че „ талибаните са подхванали стъпки, с цел да оказват помощ за извеждането на нашите хора “, добавяйки, че интернационалната общественост ще съди талибаните по техните дейности. Няма да вземем думата на талибаните за чиста монета, акцентира Байдън.

Байдън сподели, че евакуацията от летището в Кабул би трябвало да завърши скоро заради възходящата опасност от групировката " Ислямска страна " в Афганистан. Президентът на Байдън уверил водачите на останалите страни от Г-7, че американската военна задача в Афганистан е " на път да завърши " на 31 август, в случай че талибаните продължат да сътрудничат при обезпечаването на достъп до летището на Кабул на хората, които е планувано да бъдат евакуирани.

Изненадващата мълниеносна победа на талибаните в Афганистан потопи страната в безпорядък. Вчера почитан представител на Държавния департамент заяви, че Съединените щати са извели от Афганистан над 4000 индивида с американски паспорт и техните фамилии от началото на " въздушния мост " за изтегляне на хора през летището на Кабул на 14 август – ден, преди ислямистките бунтовници да влязат в столицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР