Американският президент Джо Байдън смята ръководителя на Европейската комисия Урсула

...
Американският президент Джо Байдън смята ръководителя на Европейската комисия Урсула
Коментари Харесай

Байдън намери важен пост за Урсула фон дер Лайен

Американският президент Джо Байдън счита ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за най-хубавия претендент за началник на НАТО при промяната през идната година, заяви английският вестник “Дейли Телеграф ”, базирайки се на неназовани източници в Алианса.

Според един от тях президентът на Съединени американски щати се пробва да убеди немската политичка да поеме поста на началник на НАТО поради опасенията, че през идващите 12 месеца няма да бъде открит заслужен заместител на сегашния общоприет секретар на блока Йенс Столтенберг.
-->
" Догодина ще имаме проблем, тъй като излиза наяве, че обстановката няма да стане по-добра от тази година ", добави различен източник. Друг събеседник на вестника съобщи, че през последните години сред Байдън и Фон дер Лайен се е основала " мощна връзка ", която е засилила трансатлантическите взаимоотношения по въпросите на Китай, Украйна и климата. Както е маркирано в публикацията, ръководителят на Европейска комисия в този момент " разчита на Вашингтон за разследваща информация ", което значи занемаряване на предходния метод, при който информацията от европейските разследващи организации се считаше за съществена.

Според “Дейли Телеграф ” фактът, че Фон дер Лайен владее свободно френски език, може да ѝ обезпечи поддръжката на френския президент Еманюел Макрон. В същото време против ръководителя на Европейска комисия може да играе неприятното ръководство на немското министерство на защитата, което тя ръководеше от 2013 до 2019 година

Фон дер Лайен по-рано съобщи, че за нея би било чест да бъде определена за общоприет секретар на НАТО, само че неин представител означи, че тя няма да може да заеме този пост " в този момент или в бъдеще ". Вестникът твърди, че в частни диалози с Байдън Фон дер Лайен е уверила американския президент, че няма да може да заеме поста най-малко до идната година, когато са планувани европейските избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР