Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за новия пакет от

...
Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за новия пакет от
Коментари Харесай

Космически финансов пакет подписа Байдън. Ето го.

Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за новия пакет от ограничения на стойност 1,9 трилиона $, предопределени за подкрепяне на американците и стимулиране на потърпевшата от коронакризата стопанска система, съобщи Ройтерс.

  " Това историческо законодателство има за цел да възвърне гръбнака на тази страна ", съобщи Байдън преди да постави подписа си под законопроекта, трансформирайки го в закон.

Съгласно мегаплана, милиони американци, наранени от коронавирусната рецесия, ще получат чекове с директни помощи до 1400 $ на човек или до 2800 $ на фамилна двойка, както и още 1400 $ за зависещо от този човек или тази двойка лице.

Общата сума за тези помощи е 400 милиарда $. Пълната сума от тази помощ ще получат двойки с годишни доходи от 150 000 $ и лица с годишни доходи от 75 000 $. При лицата и двойките с по-големи доходи, чекът ще бъде по-малък. Помощите ще стартират да се изплащат още този месец.

По 300 $ седмично ще бъдат плащани като обезщетение за безработица на 9,5 милиона останали без работа поради коронавирусната рецесия американци. Тази мярка ще продължи до 6 септември.

Предвидени са и 350 милиарда $ помощи за щатските и локалните управляващи, в чиито бюджети се отвори дупка поради пандемията. С тези пари те ще могат да разполагат до края на 2024 година

За учебните заведения ще бъде отделена спомагателна помощ в размер на към 130 милиарда $.

С 40 милиарда $ ще бъде увеличено финансирането със същата цел на колежите и университетите.

Нова стратегия за заведенията за хранене и питейните заведения, наранени от пандемията, ще получи 29,6 милиарда $. Грантове до 10 милиона $ ще бъдат отпускани на компании.

 Планът планува и към 50 милиарда $ за разширение на тестването за ковид и за възстановяване на следенето на контактите благодарение на нова инфраструктура. Над 15 милиарда $ ще бъдат употребявани за ускорение на разпространяването и инжектирането на ваксини против ковид.

Около 30 милиарда $ ще се употребяват и за семействата с ниски приходи, с цел да платят наемите си или за подкрепяне на бездомниците. 10 милиарда $ ще се употребяват за притежатели на парцели, които поради пандемията не могат да си платят сумите по ипотечните заеми и да покрият други разноски.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР