Американският президент Джо Байдън подписа указ за нови санкции срещу

...
Американският президент Джо Байдън подписа указ за нови санкции срещу
Коментари Харесай

САЩ гонят руски дипломати и налагат нови санкции на Русия


Американският президент Джо Байдън подписа декрет за нови наказания против Русия. Освен това Вашингтон гони 10 съветски дипломати.

По данни на немската организация ДПА, прогонването на дипломатите и налагането на глобите е поради намесата на съветски хакери в американските избори. Сред дипломатите има и петима представители на съветските секрети служби, оповестиха от Белия дом.

" Русия би трябвало да знае, че Съединени американски щати ще пазят националните си ползи "

Същевременно бе очебийно, че Белият дом желае " постоянни и предвидими връзки с Русия ". " Не имаме вяра, че курсът ще остане отрицателен и в бъдеще, само че Русия би трябвало да знае, че Съединени американски щати ще пазят националните си ползи и Москва ще бъде глобена за враждебните си дейности ", се споделя още в известието.

Както съобщи пред СиЕнЕн Джейк Съливан, консултант на президента по въпросите на сигурността, става дума за " даването на важен отговор, не за ескалиране на обстановката ". Мерките са в отбрана на американските ползи, акцентира Съливан и посочи, че предлагането на Байдън за среща с Путин остава годно.

" Много тежка обстановка "

По думите на Съливан, връзките сред двете страни са в " доста тежка обстановка, в която съществува рискът от серпантина на ескалацията ". Именно заради това Байдън и Путин би трябвало да се срещнат, с цел да изяснят разликите и да набележат пътя напред.

Междувременно американският дипломат в Москва бе привикан на диалог в съветското Министерство на външните работи.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР