Американският президент Джо Байдън определи Четвърти юли - националният празник

...
Американският президент Джо Байдън определи Четвърти юли - националният празник
Коментари Харесай

Байдън обяви 4 юли за Ден за независимостта от коронавируса |

Американският президент Джо Байдън дефинира Четвърти юли - националният празник на Съединени американски щати, като " ден на независимостта " от COVID-19, предава Би Би Си

В първото си телевизионно послание, излъчено в праймтайма, той съобщи още, че до 1 май в страната би трябвало да е почнала имунизацията на всички пълнолетни жители.

Президентът прикани американските жители да съблюдават противоепидемичните ограничения, с цел да може допустимо по-скоро страната да се оправи с пандемията. Той съобщи още:

„ Казах, че имам намерение да имаме 100 милиона имунизирани през първите си 100 дни от мандата си. Тази вечер мога да кажа, че освен ще реализираме тази цел, само че и ще я надминем. Никоя друга страна в света не го е правила. След тази дълга, тежка година ще създадем 4 юли нещо в действителност особено и ще отбележим освен независимостта ни като нация, ще стартираме да означаваме независимостта ни и от този вирус.

Байдън разяснява и признатия през вчерашния ден мащабен от пандемията на стойност 1,9 трилиона $. Пакетът би трябвало да покрие всички потребности на страната до края на годината. Това значи, че по него могат да бъдат изразходвани по 43 000 $ на секунда или по съвсем 4 милиарда $ дневно, разяснява Асошиейтед прес.

400 милиарда $ от тях ще бъдат за обществени помощи, като се чака всеки нуждаещ се да получи по 1400 $. Друга част от тях ще бъдат за локалните управляващи, както и за в допълнение финансиране за производството и доставки на ваксини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР