Американският президент Джо Байдън обяви днес от германския курортен комплекс

...
Американският президент Джо Байдън обяви днес от германския курортен комплекс
Коментари Харесай

Байдън измисли лукав ход срещу Путин, ще пострада ли светът

Американският президент Джо Байдън разгласи през днешния ден от немския курортен комплекс Елмау, че Съединени американски щати и другите водещи стопански системи от Г-7 ще разгласят възбрана върху вноса на злато от Русия. С тази стъпка водачите се надяват, че ще изолират още повече страната в стопански проект поради нейната инвазия в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Официално известие в тази тенденция може да се чака във вторник.

Днес в Туитър Байдън изясни, че Русия събира десетки милиарди долари от продажбата на златото си и напомни, че това е втората най-голяма съветска експортна суровина след силата.

По-рано през днешния ден " Даунинг стрийт " 10 разгласи, че Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада и Япония ще забранят вноса на съветско злато в границите на нови наказания, наложени на Русия в отговор на нейната инвазия на Украйна, напомня Франс прес. Мярката ще касае новодобитото и новорафинирано съветско злато.

Г-7 организира срещата си на върха в Елмау от през днешния ден до 28 юни. При откриването на форума Байдън и останалите съдружници от Голямата седморка обмислят тактики за гарантиране на енергийните доставки и справяне с инфлацията, които са последствия от съветската инвазия в Украйна.

Що се отнася до възбраната върху вноса на съветско злато, тя ще е част от нови наказания, които ще лъдат наложени на Русия.

" Тези ограничения ще обиден непосредствено съветските олигарси и ще поразят сърцето на военната машина на Путин ", съобщи английският министър председател Борис Джонсън.

" Путин пилее намаляващите си запаси в тази безполезна и варварска война. Той подхранва егото си в ущърб на украинския и съветския нации ", добави Джонсън. " Трябва да пресушим финансирането за режима на Путин. Това точно вършим с нашите съдружници ", сподели той.

Русия е значим производител на злато. Износът на съветско злато за предходната година възлизаше на близо 15 милиарда евро, съгласно данни на " Даунинг стрийт 10 ".

Забраната ще влезе в действие в скоро време и ще се ползва за новодобито или новорафинирано злато. Мярката няма да засегне златото с съветски генезис, което е било изнесено преди този момент от Русия, разяснява английското държавно управление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР