Американският президент Джо Байдън обяви, че и други фармацевтичните компании

...
Американският президент Джо Байдън обяви, че и други фармацевтичните компании
Коментари Харесай

Голяма новина за пациентите с диабет, важно лекарство поевтинява

Американският президент Джо Байдън разгласи, че и други фармацевтичните компании ще би трябвало да понижат цените на инсулина, откакто корпорацията " Илай Лили " (Eli Lilly and Co.) заяви, че ще продава по-евтино известното лекарство за лекуване на диабет, съобщи Ройтерс.

" Илай Лили " разгласи през вчерашния ден, че от четвъртото тримесечие на тази година смъква със 70 на 100 цените на най-популярните инсулинови лекарствени артикули " Хумалог " (Humalog) и " Хумулин " (Humulin).
-->
" Инсулинът се употребява от над 100 години и разноските за производството му възлизат на 10 $ за флакон ", съобщи Байдън. Той акцентира, че пациентите са принудени да заплащат по " триста, четиристотин, петстотин $ " на месец за това лекарство.

" Големите фармацевтичните компании безпричинно ви вземат толкоз доста пари за него и образуват рекордни облаги. Това няма да продължава повече ", сподели президентът на Съединени американски щати, представен от " Уолстрийт джърнъл ".

Законът за понижаване на инфлацията, признат в Съединени американски щати, планува месечните разноски за инсулин да възлизат на не повече от 35 $ за пациентите, които са обезпечени от федералната здравноосигурителна стратегия " Медикеър " (Medicare). Джо Байдън упорства да бъдат въведени пределни цени за инсулина и за пациентите, които са обезпечени от частни здравноосигурителните фондове, отбелязва " Уолстрийт джърнъл ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР