Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за посланик на

...
Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за посланик на
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 9 юни


Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за дипломат на Съединени американски щати в България. Ако номинацията му бъде доказана от Сената, той ще размени на поста Херо Мустафа, която е в България от 2019 година, оповестява „ Свободна Европа “.

Кенет Мъртън е бил дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити, а последната му задача е като шарже д’афер на американското посолство в Хаити. Бил е и стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, се показва в биографичната му информация, оповестена от Белия дом.

" Продължаваме промяната " дадоха отговор на изказването на вицепремиера Гроздан Караджов от през днешния ден, че не е желал спомагателни средства за бюджета на районното министерство - с писмо, подписано персонално от него.

" След изказването на Гроздан Караджов, в което той разгласи: " Това, което Ви беше показано през вчерашния ден, като главен проблем, че съм изискал 3,9 милиарда лв. в допълнение за бюджета на Министерство на регионалното развитие, е неистина. Аз в никакъв случай не съм желал тези пари. Няма нито един ред с такива претенции ", прилагаме следния документ, в който можете да наблюдавате обстоятелствата ", пишат от Политическа партия в позиция до медиите.

Образуваното досъдебно произвеждане е за „ който нелегално завладее въздухоплавателно средство, намиращо се на земята или в полет, или транспортен съд, намиращ се в морските пространства или във вътрешните водни пътища на България или в намерено море, или на неподвижна платформа, ситуирана върху континенталния шелф, или откри надзор върху такива средства, се санкционира с отнемане от независимост до 10 години “.

Понеже в последните дни слушам погрешни изказвания, че държавното управление има две външни политики, желая ясно да заявя, че България има три ясни условия, с цел да има напредък по тематиката за Северна Македония. Това разгласи министър председателят Кирил Петков след среща с Оливер Вархеи, представен от Нова телевизия.

„ Първо - съблюдаване на рамковата позиция, която беше призната от българския парламент. Включване на българите в Северна Македония в конституцията на РСМ, с цел да бъдат предпазени техните права. И три - Договорът за добросъседство да се извършва. Просто и ясно”, акцентира министър-председателят.

Кремъл разгласи, че не чака Газпром да спре доставките на газ за повече европейски клиенти, оповестява Би Би Си.

Руската енергийна компания към този момент спря доставките към някои страни, в това число България, Полша и Финландия, откакто те отхвърлиха да правят заплащания в съветска валута.

Но Кремъл сподели, че неговата схемата за заплащане на доставките в рубли, основана в отговор на западните наказания, действа по проект.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР