Американският предприемач Денис Тито, който през 2001 г. стана първият

...
Американският предприемач Денис Тито, който през 2001 г. стана първият
Коментари Харесай

Първият космически турист Денис Тито е купил два билета за полет до Луната с кораба SpaceX Starship

Американският бизнесмен Денис Тито, който през 2001 година стана първият галактически екскурзиант, летял до Международната галактическа станция, разгласи, че той и брачната половинка му Акико са платили за билети за пътешестване към Луната с кораба SpaceX Starship. Все още не е избран график на задачата, защото корабът към момента не е приключен, само че се чака тя да бъде осъществена в края на десетилетието.

" Погледнахме се и незабавно разбрахме всичко ", споделя Тито за решението да лети със брачната половинка си до сателит на нашата планета. Той добави, че концепцията за присъединяване в задачата се е появила за първи път през 2021 година по време на визитата на двойката в централата на SpaceX в Калифорния.
-->
Според известията семейство Титов към този момент са подписали контракт със SpaceX, като по този метод са запазили местата си в идната задача, при която те и още 10 туристи ще прекарат една седмица в космоса и ще обиколят Луната, приближавайки се до повърхността на спътника на разстояние 40 км.

Ако всичко върви по проект, Тито може да сложи връх като най-възрастния човек, взел участие в миналото в орбитален полет, да не приказваме за полет до Луната. Понастоящем Тито е на 82 години, а върхът за най-възрастен астронавт принадлежи на Джон Глен, който лети със совалката " Дискавъри " на НАСА на 77-годишна възраст.

" Провериха всички вероятни проблеми и се оказа, че няма такива ", споделя Тито за извършените физиологични и когнитивни проби. Тито означи, че той самият и 57-годишната му брачна половинка са минали сполучливо всички инспекции. Любопитно е, че Тито към този момент е бил един от най-възрастните хора, летели в космоса, когато преди две десетилетия е отишъл на МКС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР