Американският пратеник за Западните Балкани Габриел Ескобар е на посещение

...
Американският пратеник за Западните Балкани Габриел Ескобар е на посещение
Коментари Харесай

Габриел Ескобар на посещение в Тирана

Американският делегат за Западните Балкани Габриел Ескобар е на посещаване в Албания, където към този момент се срещна с най-висшите ръководители на страната, а през днешния ден ще има среща с представители на опозицията.

Придружаван от дипломат Юри Ким, той организира първата си среща с премиера Еди Рама, а по-късно и с президента Байрам Бегай. При липса на публично известие медиите оповестиха, че тематика номер едно на срещите са локалните избори на 14 май, чиято акцията стартира след два дни.

Съединени американски щати по-рано дадоха знак посредством своя дипломат Ким, че албанската политика би трябвало да има претенденти без престъпно минало. Беше посочено също, че би трябвало да се обърне внимание на финансирането на тази предизборна акция.

Вторият въпрос, който ще се разисква е Охридското съглашение сред Косово и Сърбия. Ескобар през последните седмици беше тласък за използването на това съглашение допустимо най-скоро. Има информация, че той е изискал от албанските управляващи и от самия министър председател Еди Рама да продължат поддръжката за това съглашение и насърчаването на косовските управляващи за използването му, оповестиха албанските медии. Третият въпрос е обвързван с „ вътрешния и доста обезпокоителен проблем за Албания, като хакерските атаки от Иран “.

Припомняме, че Съединените американски щати, с изключение на помощта за справяне с хакерската атака посредством ФБР, предоставиха и финансова и техническа поддръжка на Тирана за повишение на защитните качества на Албания против бъдещи хакерски офанзиви. Ескобар удостовери поддръжката на Съединените щати в бъдеще за справяне с тези проблеми и естественото увеличение на отбранителните качества на страната, допълват медиите.

За през днешния ден са планувани срещи с група представители на Демократическата партия, както и с някогашния албански президент Илир Мета, в този момент водач на Партията на свободата./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР