Американският петрол WTI във вторник поскъпва заради очакване за повишено

...
Американският петрол WTI във вторник поскъпва заради очакване за повишено
Коментари Харесай

Цената на бензина в САЩ спадна с над 5%

Американският нефт WTI във вторник нараства поради очакване за нараснало търсене на суровината откакто се възвърне работата на преработвателните мощности в Съединени американски щати, наранени от урагана " Харви ". От друга страна бензинът поетинява доста последните няколки дни.

Цената на фючърсите за WTI за октомври на електронните търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) през днешния ден сутринта се усилва със 17 цента (0,36%) - до $47,46 за барел. Вчера главните търгове на NYMEX не се организираха поради почивния ден в страната - Денят на труда.

В същото време Brent продължава да поевтинява. Стойността на ноемврийските фючърси за този вид на лондонската борса ICE Futures спадна с $0,13 (0,25%) - до $52,21 за барел. При закриването на пазара в понеделник котировките за Brent бяха спаднали с 41 цента (0,78%) - до $52,34 за барел.

Участниците на пазара разчитат, че американските преработвателни фабрики, спрели работа поради " Харви ", последователно ще възстановят активността си тази седмица. Това ще докара до търсене на суровината и ще понижи опасенията на вложителите поради прекомерното доста петрол в хранилищата, написа MarketWatch.

Според данните на S&P Global Platts, към 3 септември в Съединени американски щати са били спрели активността си предприятия с дневна преправка на нефт 2,3 млн. барела, което подхожда на 13% от всички преработващи мощности в страната.

Фючърсите за бензин с доставка през октомври поевтиняха до минимално за седмица ниво от $1,6579 за галон. Понижението в цената на тези договори от петък насам доближи 5,2%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР