Американският лекар Каролин Андерсън твърди, че рецепта, в която има

...
Американският лекар Каролин Андерсън твърди, че рецепта, в която има
Коментари Харесай

Рецепта с куркума ни пази от всички болести

Американският доктор Каролин Андерсън твърди, че рецепта, в която има единствено три съставки, може да ни защищити от доста болести, в това число и рак. Тя счита, че черният пипер, куркумата и зехтинът са извънредно потребни и повече хора би трябвало да научат за техните изгоди. Силата на тези три съставки е доказана от голям брой проучвания, които са правени от експерти по целия свят.

Според Андерсън, с цел да се предпазите от онкологично заболяване, е задоволително единствено да извършите идната рецепта и да я употребявате всеки ден. Ето и по какъв начин се подготвя този лек:

- Смесете в подобаващ съд ½ ч.л. зехтин, щипка черен пипер (най-добре да бъде прясно смлян) и ¼ ч.л. куркума и разбъркайте всички съставки добре. Можете да я добавите към салата или да подправите с нея някаква манджа, която сте решили да приготвите. Съставките не трябва да се подлагат на термична обработка – добавяйте ги, откакто ястието към този момент е готово.

Според доктор Андерсън, с цел да извлечем оптималната изгода от храните, които консумираме, би трябвало да умеем да ги комбинираме вярно. Така да вземем за пример куркумата се всмуква доста едва през червата, в случай че е одобрявана под формата на капсули или независимо.

 Черен пипер

Андерсън твърди още, че в композиция с черния пипер куркумата се усвоява от организма доста по-добре, само че с цел да бъде цялостен резултатът, би трябвало да се прибавят и няколко капки зехтин.

Куркумата може да се употребява за укрепване на имунната система, подправката има и извънредно удобен резултат върху храносмилателна система.

Жълтата фалшификация може да бъде от изгода и при заболяването на Алцхаймер – твърди се, че куркумата отстранява натрупването на плака в мозъка. Подправката може да избели и зъбите, само че единствено в композиция с щипка сол и малко сок от лимон.

Черният пипер е прочут с удобното деяние, което оказва на метаболизма. Учени настояват, че известната фалшификация има и свойството на естествен антиоксидант.

Зехтинът, от своя страна, защищава от доста болести на сърдечно-съдовата система, снижава кръвното налягане, оказва помощ още при запек, бъбречни проблеми и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР