Американският кокер шпаньол е чудесно активно и весело куче, отглеждано

...
Американският кокер шпаньол е чудесно активно и весело куче, отглеждано
Коментари Харесай

Дресура и обучение на американски кокер шпаньол

Американският кокер шпаньол е отлично интензивно и радостно куче, отглеждано в началото за лов. Днес е доста добър домакински любим, изключително в случай че е в точния момент социализирано и подготвено.

За да не прояви непредвидена неучтивост или ревнивост, отношението към него би трябвало да бъде особено. Социализацията е нужно да стартира незабавно с влизането му в дома, само че също по този начин би трябвало да продължи и през целия му живот.

При влизане на нов член в фамилията като раждане на бебе или идване на възрастен човек, който ще живее в бъдеще в същото жилище, запознаването му с кокер шпаньола би трябвало да стане последователно, с цел да има време да го одобри и да свикне с него.

При съществуване на различен домакински любим, би трябвало да не се не помни, че това е ловно куче и добре да се реши възможната му реакция към други домашни питомци.

При образованието на американския кокер шпаньол е значимо да не се не помни, че то има мощно изразено възприятие за лично достолепие. Американският кокер шпаньол не понася да му се покачва звук и реакцията му е да откаже да сътрудничи, да извършва команди и да се учи. Обучението под формата на игра, с поощрения под формата на похвали и лакомства ще има изненадващо добър и бърз резултат, в сравнение с строгостта и грубото държание.

 Американски кокер шпаньол

Тази порода кучета са умни и наблюдателни, елементарно се учат и по тази причина елементарно се дресират. От тях постоянно стават положителни актьори в разнообразни шоу стратегии. В домашни условия кокер шпаньолът може да се образова да носи чехлите на стопанина и ще бъде горделив да служи на индивида, както и да приема неговите похвали. Освен това от сходни заучени дейности има и друго практическа изгода - кучето изразходва прочувствена и физическа сила.

Обучението да бди като надзирател, съобщаващ за непознато наличие, ще бъде признато доста съществено от кокера, само че с цел да не стане дразнещо преди този момент би трябвало да са отиграни команди, които да създадат това му обвързване не дразнещо шумно.

Породата има бързо усещане и му е нужна дребна процедура при образованието, тъй като обича да угажда на хората, измежду които живее. Навън обаче е добре да бъде извеждан на каишка, макар положителното му образование.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР