Американският Институт за изследване на войната (ISW) разкри причината, поради

...
Американският Институт за изследване на войната (ISW) разкри причината, поради
Коментари Харесай

Американски експерти разкриха защо Русия се е съгласила да евакуира защитниците на Мариупол

Американският Институт за проучване на войната (ISW) разкри повода, заради която Руската федерация се е съгласила да изтегля украински бойци, защитаващи дълго време Мариупол. Русия се е съгласила да разреши евакуация от завода „ Азовстал “, с цел да разгласи допустимо най-скоро завладяването на Мариупол.

Руските окупатори не престават да търпят тежки загуби в човешка мощ и военна техника на украинска земя. Руската агитация се пробва да заблуди жителите на РФ, че в Украйна съветската войска реализира победа след победа, само че действителността е напълно друга.

Русия в този момент незабавно приготвя престур на публицисти в окупираните територии, който да се организира в околните дни. Анализатори настояват, че Кремъл може също да е подхванал тази стъпка, с цел да отклони рецензиите в обществените медии от несполучливото съветско прекосяване на река Северски Донец и като цяло бавния ритъм на нашествието.

Институтът за проучване на войната оповестява още, че Кремъл може да откаже да замени бранителите на Мариупол против съветски бойци. Някои членове на Думата към този момент желаят украинските бойци да бъдат упрекнати в осъществяването на военни закононарушения. Москва може да саботира договарянията с Киев. Споразумението за капитулация провокира известно отвращение и комплициране в проруските обществени канали, а не празнуване на цялостната капитулация на Мариупол, което Кремъл евентуално очакваше. Руската аудитория е недоволна от съглашението, тъй като евентуално е очаквала съветските сили да унищожат украинските бранители в „ Азовстал “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР