Американският главен епидемиолог и специалист по инфекциозни заболявания д-р Антъни

...
Американският главен епидемиолог и специалист по инфекциозни заболявания д-р Антъни
Коментари Харесай

Светът се готви за битка с африканеца. Нови мерки и ограничения

Американският основен епидемиолог и експерт по инфекциозни болести доктор Антъни Фаучи рапортува на президента Джо Байдън, че дефинитивна информация за новия вид на ковид Омикрон ще има до две седмици, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Англия разгласи, че ще свика незабавно съвещание на здравните министри на Г-7 във вторник, 30 ноевмри, с цел да бъде разисквано развиването на обстановката към новия вид на ковид.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани за защитни ограничения и бързи дейности, съобщи ДПА.

" Приемаме разновидността Омикрон доста съществено и знаем, че се надпреварваме с времето ", сподели Фон дер Лайен.

Случаи на разновидността Омикрон са доказани с изключение на в Южна Африка и в Австралия, Белгия, Ботсвана, Англия, Германия, Дания, Израел, Италия, Канада, Нидерландия, Франция, Хонконг и Чехия.

Общо 61 от над 600 пристигнали в Нидерландия от Йоханесбург и Кейптаун дадоха положителни проби за ковид, минимум 13 от тях са инфектирани с новооткрития вид " Омикрон ", отбелязва Ройтерс.

В Канада са доказани два случая на новия вид на ковид. Френското здравно министерство заяви, че са открити осем евентуални случая на новия вид на ковид. Германските управляващи потвърдиха през вчерашния ден за трети случай на новия вид на ковид.

Страните взимат ограничения

Президентът Байдън получи персонален отчет за новия вид от своя спешен щаб за битка с ковид,м откакто се върна във Вашингтон в края на празничния за Съединени американски щати уикенд. Експертите чакат Омикрон да доближи Съединени американски щати макар идната възбрана за допускане на гости от Южна Африка.

Фаучи акцентира, че съгласно него съществуващите ваксини дават отбрана от тежко протичане на заболяването, предизвиквана от ковид. Експертите повториха рекомендацията си имунизираните да си слагат бустерни дози.

Британското държавно управление разгласи през вчерашния ден нови ограничения в опит да забави разпространяването на разновидността. Затегнати са разпоредбите за идващи в страната, а носенето на маски става наложително в комерсиалните обекти и публичния превоз в Англия. Някои възпитаници също ще би трябвало да носят маски в общите елементи на учебните заведения.

Изправена пред новия вид Омикрон, Япония затваря   границите си за чужденци, заяви министър председателят Фумио Кишида, представен от международните организации.

" Ще забраним всякакво допускане на непознати жители от целия свят от 30 ноември ", съобщи Кишида пред медиите. Целта е да се избегне най-лошия вид на развиване на събитията, акцентира министър председателят, като посочи, че това е краткотрайна мярка до изясняване на обстановката с новия вид.

" Важно е в този момент да действаме дружно ", написа президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер в публикация за неделното издание на в. " Билд ".

" Нека се придържаме към разпоредбите. Нека още веднъж ограничим контактите си. Нека го създадем, с цел да не затварят още веднъж учебните заведения и детските градини, с цел да не би трябвало още веднъж изцяло да стопираме публичния живот ", приканва Щайнмайер.

На този декор Сингапур и Малайзия отвориха границите си за имунизирани пасажери.

Европейски Съюз е на несъмнено

Фон дер Лайен съобщи, че към момента не всичко е известно, като учени и производители ще имат потребност от две до три седмици, с цел да получат цялостна визия за силата на разновидността.

Общото предписание е: " Надявайте се на най-хубавото, подгответе се за най-лошото ", акцентира председателката на Европейска комисия.

По думите й Европейски Съюз е " на несъмнено ", когато става дума за имунизациите.

Договорът с " Пфайзер/Бионтех " за закупуване на 1,8 милиарда ваксини включва уговорка, позволяваща производителите да приспособяват имунизацията към нови разновидности в границите на 100 дни, сподели Фон Дер Лайен.

Колко по-заразен е Омикрон

Откриването на новия вид на ковид, за който се счита, че може да е резистентен против имунизациите, провокира опасения по целия свят. 

Световната здравна организация съобщи, че към момента не е ясно дали разновидността Омикрон е по-заразен и дали провокира по-тежко протичане на заболяването, спрямо другите разновидности. В Република Южна Африка се следи нарастване на броя на хоспитализациите, само че не е ясно дали това се дължи на по-заразен вид, или просто повече хора са били изложени на заболяването, отбелязва Ройтерс.

Според учените отговори за опасността, която съставлява новият вид, ще бъдат получени до две седмици.

източник dir.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР