Американският финансист и колумнист Джеймс Алтъчър създава няколко успешни компании,

...
Американският финансист и колумнист Джеймс Алтъчър създава няколко успешни компании,
Коментари Харесай

10 знака, че трябва да напуснеш компанията веднага

Американският финансист и колумнист Джеймс Алтъчър основава няколко сполучливи компании, а в този момент ръководи хедж фонд и написа книги. В блога си той приказва за истински хрумвания, които са помогнали на него и на други бизнесмени да реализират професионален триумф.

Предлаганият текст на Алтъчър пост демонстрира признаците на подготвеност за отричане от дадена работа и търсене на нови хоризонти за развиване.
Няма метод да се разсъните . Трябват ти още 10 минути, с цел да станеш. И по-късно още 10. Докато сте на работа, изпитвате физическа болежка без забележима причина (тя работи в подсъзнанието ви). Не желаете да отговаряте на имейли и телефонни позвънявания. Когато броят на имейлите и позвъняванията без отговор доближи 20, е време да напуснете тази компания. Не разбирате напълно от какво зависи заплатата ви . По някаква необяснима причина се страхувате да срещнете други хора от офиса . Бидейки на тази работа, вие не създавате никаква спомагателна стойност за себе си. Мислете за себе си като за тип бизнес. Расте ли цената на този " бизнес "? Когато сътворих един капиталов фонд, фактът, че ще мога да продам фонда си единствено в случай че подпиша шестгодишен трудов контракт, ми сподели, че не сътворявам никаква спомагателна стойност за моя " бизнес ". Вие мислите за това дали би трябвало да започнете да продавате хапчета за намаляване . Никой разумен не би трябвало да подхваща такова нещо. Някой ти крещи. Ти не си дете. А крясъците са обидни. Никой в никакъв случай не би трябвало да ти крещи. Никога. Но тази процедура е мъчно да се обърне, в случай че към този момент сте привикнали да ви крещят. Мислите повече за офис интриги, в сравнение с за това по какъв начин да постигнете положителни резултати в работата. Никога не се гмуркайте в корпоративни злословия. Никога. Срещате се с някой, който работи за вашата компания . Един от вас би трябвало да се откаже. И то бързо. Иначе работата, взаимоотношенията, животът - всичко отива по дяволите. Няма потребност от мястото, където ядете.
Джеймс Алтъчър: Вярвам, че когато са налице множеството от гореописаните признаци 90% от хората би трябвало да изоставен работата си тъкмо в този момент или да създадат нещо доста коренно, с цел да раздрусат нещата. Хората питат: " Какво да върша тогава?  Имам отговорност, би трябвало да прехранвам фамилията си, да заплащам за жилището. Просто не разбираш. " Не, добре ви разбирам. Хвърляш се в бездната. Страхуваш се. Не можеш да заспиш и мислиш, мислиш, мислиш. Струва ви се, че да умреш в празнотата е по-лошо от това да умреш постепенно на работа. Но ще го разберете. Старите ви сътрудници ще изчезнат от живота ви един по един. Те са тези, които ще " умрат ". А ти ще оцелееш.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР