Американският държавен секретар Антъни Блинкън сравни президента на босненската Република

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън сравни президента на босненската Република
Коментари Харесай

Блинкен предупреди! Кой тръгна по пътя на Путин

Американският държавен секретар Антъни Блинкън съпостави президента на босненската Република Сръбска Милорад Додик с съветския президент Владимир Путин, като му сподели, че е поел по същия път на автократично ръководство, по който от дълго време върви съветският водач, заяви районната телевизия Ен1, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Атаките на Милорад Додик против главните права и свободи в Република Сръбска демонстрират, че той е на властническия път на президента Путин. Държавният департамент, представляван (в Босна и Херцеговина) от дипломат (Майкъл) Мърфи, продължава да се застъпва за демократичното и проспериращо бъдеще, което всички жители на Босна и Херцеговина заслужават “, написа Блинкън в Туитър профила си.
-->

Milorad Dodik’s attacks on basic rights and freedoms in Republika Srpska show he is on President Putin’s authoritarian path., represented by Amb. Murphy, continues to advocate for the democratic and prosperous future that all citizens of Bosnia and Herzegovina deserve.
— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken)

Реакцията на Блинкън идва след наскоро признатите промени в Наказателния кодекс на босненската Република Сръбска, с които се вкарва криминализация на клеветата и обидата, оповестяването на закон за организациите с нестопанска цел и закона, с който се не разрешава достъпът на ЛГБТИ деятели до просветителните институции.

Миналата седмица Додик взе решение за спиране на контакта на управляващите в Република Сръбска с посолствата на Съединени американски щати и Англия в Босна и Херцеговина, защото, съгласно Додик, те „ се месят във вътрешни работи “. По-късно той разясни, че възбраната се отнася единствено до назначените в посолството служебни лица, само че не и за самите страни, с които има интерес да продължи съдействието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР