Американските военни в Афганистан ще бъдат намалени до около 8600

...
Американските военни в Афганистан ще бъдат намалени до около 8600
Коментари Харесай

САЩ ще намалят военните си в Афганистан по-рано от очакваното

Американските военни в Афганистан ще бъдат понижени до към 8600 много по-рано от контрактувания с талибаните период, частично заради опасения, свързани с новия ковид, обявиха представители на Съединени американски щати и НАТО, представени от " Ройтерс ".

Споразумението от 29 февруари сред Съединени американски щати и талибаните, по което афганистанското държавно управление не е страна, включва американски ангажимент за понижаване на войските в Афганистан от към 13 000 на близо 8600 доникъде на юли, а в случай че изискванията разрешават - до нула към май 2021 година, съобщи Новини.бг.

Високопоставени източници в Кабул споделиха, че задачата от 8600 военнослужещи евентуално ще бъде реализирана до началото на юни. Американски чиновници, поискали анонимност, обявиха, че контингентът на Съединени американски щати в Афганистан е покрай нивото от 8600 военни и може да доближи тази численост в идните дни. " Поради опасения, свързани с COVID-19, се придвижваме към това планувано редуциране по-бързо от предстоящото ", сподели един от тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР