Американските власти задържаха 13 души по подозрения, че са планирали

...
Американските власти задържаха 13 души по подозрения, че са планирали
Коментари Харесай

13 души арестувани в Мичиган! Планирали отвличане на губернатора

Американските управляващи задържаха 13 души по съмнения, че са възнамерявали отвличането на губернатора на Мичигън - Гретчен Уитмър.

Демократката Уитмър счита, че задържаните са повлияни от президента Доналд Тръмп, който от началото на Covid-пандемията я атакува поради строгите ограничения против разпространяването на болестта в щата.

Шестима от задържаните могат да получат пожизнен затвор.

" Адам Фокс, Бари Крофт, Тай Гарбин, Кейлъб Франкс, Даниел Харис и Брендън Касерта са възнамерявали да отвлекат губернатора от нейната ваканционна къща в западната част на Мичиган преди изборите през ноември ", съобщи прокурорът на Западен Мичиган Аднрю Бърдж.

Другите седем арестувани са част от крайнодясната бяла формация " Уулврин Уочмен " и хипотетичните им проекти са още по-сериозни:

" Арестуваните хипотетично са се пробвали да намерят домашните адреси на чиновници на закона, заплашвали са с принуждение, целящо започване на революция, възнамерявали са и са упражнявали за интервенция да атакуван постройката на щатската администрация и да отвлекат нейни чиновници, в това число губернатора ", сподели основният прокурор на Мичиган Дейна Несел.

По-късно в свое изказване самата Гретчен Уитмър благодари на управляващите и разкритикува президентът Тръмп, който по време на предизборния спор предходната седмица не пожела категорично да се отхвърли от бели расистки групировки.

Уитмър постоянно е подложена на критика от Тръмп, който през април написа в Туитър " Освободете Мичиган! " и по този начин поддържа протестиращите против строгите анти-ковид ограничения, наложени от губернатора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР