Американските власти за пореден път са попречили на участието на

...
Американските власти за пореден път са попречили на участието на
Коментари Харесай

Захарова: САЩ пречат на Русия в ООН

Американските управляващи за следващ път са попречили на присъединяване на съветски представители на събитие, извършено под егидата на Организация на обединените нации в края на април, като са отказали издаване на виза. Москва няма да остави тези дейности без отговор. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от " Интерфакс ".

" На ръководителят на съветската делегация от Федералната организация по етническите въпроси Игор Баринов, чиновник на съветското външно министерство и редица делегати, представляващи коренното население на Севера на Руската федерация, които възнамеряваха да дойдат в Ново Йорк на 24 април тази година, с цел да вземат участие в Постоянния конгрес на Организация на обединените нации по въпросите на коренното население, не са били издадени американски входни визи ", сподели Захарова в коментар, оповестен на формалния уебсайт на съветското външно министерство в четвъртък.
 Съединени американски щати: Никой не е застрахован от нашите наказания
Съединени американски щати: Никой не е застрахован от нашите наказания

Джен Псаки: Вероятно ще има и други глобени

Според нея съветското външно министерство преглежда " тези дейности като поредна линия на Съединените щати, което е съществено нарушаване от американската страна на отговорностите ѝ по Споразумението сред Организация на обединените нации и държавното управление на Съединените американски щати.

" Целта е явна - да се ускори борбата с Русия непременно, блокирайки нейните представители от опцията за пълноценна работа на платформата на Организация на обединените нации ", акцентира тя.

Захарова означи, че " сходен нападателен курс, несъмнено, няма да остане без отговор ".

По-рано заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Вершинин съобщи, че Русия ще търси арбитраж във връзка със злоупотребата от страна на Съединените щати с органи на Организация на обединените нации.

Той напомни, че от няколко години Москва е изправена пред отводи за визи за влизане на чиновници на непрекъснатото посланичество на Руската федерация в Организация на обединените нации, намиращо се в Ню Йорк.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР