Американските санкции и условия, наложени на Техеран, са "абсурдни, незаконни

...
Американските санкции и условия, наложени на Техеран, са "абсурдни, незаконни
Коментари Харесай

Техеран: Американските санкции са абсурдни и незаконни

Американските наказания и условия, наложени на Техеран, са "абсурдни, противозаконни напълно пристрастни ", съобщи през днешния ден иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф във видео, публикувано по ЮТюб, съобщи Франс прес.

"Американското държавно управление наподобява мисли, че налагането на драконовски наказания на Иран ще аргументи толкоз доста премеждия на нашия народ, че ще ни накара да се подчиним на волята му ", разгласи Зариф във видеото, публикувано на британски и на фарси.

Тези решения обаче "засилват интернационалната изолираност " на Съединени американски щати съгласно иранския първи посланик.

"Оцеляхме в сложните времена на 40 години американска неприязън, като се опирахме само на личните си запаси и през днешния ден ние и сътрудниците ни по целия свят ще подсигуряваме, че нашият народ ще бъде допустимо минимум обиден от тази сляпа експанзия ", добави министър Зариф.

Съединени американски щати "ще съжаляват за това безразсъдно решение ", уточни иранският министър и посочи, че глобите целят "да разединят народа и да го отдалечат от неговите водачи ".

По-добре ще е те да премислят "безусловната си поддръжка " за Саудитска Арабия и Израел, която ги направи "слепи за ужасните зверства ", осъществени от тези две страни, добави Зариф.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР