Американските регулатори настояват фармацевтичната компания Pfizer да кандидатства за спешно

...
Американските регулатори настояват фармацевтичната компания Pfizer да кандидатства за спешно
Коментари Харесай

Pfizer ще иска разрешение за ваксиниране на деца между 6 месеца и 5 години

Американските регулатори упорстват фармацевтичната компания " Pfizer " да кандидатства за незабавно приемане на позволение за приложимост на двудозовата й ваксина против COVID-19 за деца на възраст от 6 месеца до 5 години . Целта е да се проправи пътят към слагане на ваксини още от края на февруари, заяви за Асошиейтед прес осведомен източник.

Очаква се документите на компанията за кандидатстване да бъдат подадени още във вторник. По-рано данните на " Pfizer " демонстрираха, че имунизацията със мощ една десета от тази за възрастни, прилагана на по-малки деца, е безвредна и основава имунен отговор . Но предходната година компанията разгласи, че е потвърдено, че двудозовата ваксина е по-малко ефикасна за попречване на ковид при деца на възраст от 2 до 5 години.

Затова регулаторите насърчиха компанията да прибави и трета доза към изследването , водени от убеждението, че спомагателна доза ще ускори успеваемостта на имунизацията по сходство на бустерната доза при възрастни.

Сега федералната администрация по храните и медикаментите упорства компанията да подаде документи въз основа на данните от използването на две дози за евентуално утвърждение през февруари. След това да се върне за в допълнение позволение, разполагайки към този момент с данни от изследване за третата доза, които се чакат през март, сподели още източникът.

Двустепенното позволение значи, че дребните деца може да стартират да бъдат имунизирани повече от месец преди първичните прогнози , ако Агенцията за надзор на храните и медикаментите и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите дадат зелена светлина .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР