„Американските лидери не само са отговорни за смъртта на американските

...
„Американските лидери не само са отговорни за смъртта на американските
Коментари Харесай

Китай обвинява: Американските политици не могат да избягат от отговорностите пред пандемията от COVID-19

„ Американските водачи освен са виновни за гибелта на американските жители, само че и на хора в други страни по света. " Така подлага на критика американското държавно управление известният американски академик Ноам Чомски в изявление. Той уточни, че с цел да прикрият закононарушенията против американския народ, американските водачи търсят изкупителни жертви на всички места.

Чомски е прав, че като единствената суперсила в света, още при започване на епидемията от новия ковид Съединени американски щати се пробват да водят света по неверен път във връзка с предварителната защита и контрола на болестта. Някои американски политици са отговорни освен за неправилните превантивни ограничения в личната им страна, само че и не могат да избягат от отговорностите свързани с пандемията в целия свят. Те направиха неверни преценки, погрешно постъпиха и реагираха на инфекцията, което докара до внезапно увеличение на броя на доказаните случаи на инфектирани и на умрелите. Това докара и до разнасянето на вируса в доста други страни.

Спирането на финансирането на Световната здравна организация, ограбването на медицински материали на други страни, възпрепятстването на проучванията и разработките на ваксини в други страни... Всичко това съществено вреди на световното съдействие в предварителната защита и контрола на пандемията. Малък брой американци се трансфораха в основатели на проблеми пред световната битка с COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР