Американски военни са провели специализирана операция, при която е бил

...
Американски военни са провели специализирана операция, при която е бил
Коментари Харесай

Американски медии с извънредна новина за лидера на "Ислямска държава"

Американски военни са провели профилирана интервенция, при която е бил премахнат водачът на терористичната формация „ Ислямска държава” Абу Бакр ал-Багдади, оповестява Newsweek, базирайки се на представител на армията, осведомен с резултатите от интервенцията.

Изданието твърди, че Министерството на защитата на Съединени американски щати с „ огромна убеденост е предало в Белия дом информация, че вследствие на интервенцията са съумели да унищожават „ скъпа цел”, каквато е ал-Багдади.

Ведомството продължава да ревизира информацията.

По думите на източник на изданието, профилираната интервенция е била извършена в събота, 26 октомври. Мястото на бойните дейности известно време е било под наблюдаване на военните.

Съобщава се, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е одобрил интервенцията седмица преди началото й. По информация на „ Ройтерс”, той има намерение да направи значимо заявление в 9 часа сутринта в неделя.

Прессекретарят на Белия дом Хоган Гидли не посочи какво ще каже в обръщението си президентът. Според някои медии обаче изказването му ще бъде обвързвано с главатаря на терористите.

На 26 октомври Тръмп разгласява в Туитър мистериозен пост. Той оповестява, че се е случило нещо грандиозно, само че не посочи какво тъкмо.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР