Американски уиндхаунд е порода кучета, селектирана в САЩ. Тъй като

...
Американски уиндхаунд е порода кучета, селектирана в САЩ. Тъй като
Коментари Харесай

Отглеждане на Американски Уиндхаунд вкъщи

Американски уиндхаунд е порода кучета, селектирана в Съединени американски щати. Тъй като се е появила относително неотдавна - през втората половина на предишния век, тя занапред потвърждава своите прерогативи.

Тези кучета са роднини на съветската бурзоя и носят някои от нейните отличителни белези. Така да вземем за пример американският уиндхаунд също се характеризира с извънредно елегантно тяло и аристократична външност. Козината на кучето е дълга и вълниста, обагрена в разнообразни цветове.

Присъстват както едноцветни екземпляри, по този начин и петнисти. Определено тази американска порода не е измежду най-компактните-нейните представители доближават височина от 60 сантиметра, а тежестта им постоянно е към 25 кг.

Американският уиндхаунд е положително, благо и доста любвеобилно куче, което обожава човешката компания. То се привързва към своите стопани и разрешава да бъде дресирано. Освен с мил темперамент това четириного е надарено и с висок разсъдък, което го прави уместно и за стопани, нямащи доста опит в обучаването на песове.

Трябва да се знае обаче, че тези кучета са доста чувствителни и не възприемат добре използването на експанзия по време на образование. Така че, с цел да постигнете мечтаните резултати, ще би трябвало да заложите на прилъгване с кучешки лакомства и милувки.

Отглеждане на американски уиндхаунд в къща

Американският уиндхаунд може да бъде отглеждан на открито, само че той несъмнено не е може да се трансформира в най-хубавия охранител, защото е прекомерно лековерен. Подобно на голдън ретривъра той по-скоро ще се зарадва при приближаването на човек до дома, в сравнение с да го се опита да го сплаши.

Ето за какво, в случай че смятате, че парцелът ви се нуждае от сериозен надзирател, вдъхващ почит у посетителите, би трябвало да се спрете на по-враждебни песове като доберман, ротвайлер или кане корсо.

Да се има поради също по този начин, че това куче е много свободолюбиво и не би понесло да стои вързано по през целия ден. Така че най-добре да го оставите да се разхожда на независимост към дома ви.

Ако нямате желание да прибирате този красавец вкъщи, би трябвало да му осигурите кучешка къща на открито. Постарайте се тя да е ситуирана на не прекомерно слънчево място, защото през лятото на кучето ще му е доста горещо в нея. Около кучешката бърлога наложително оставяйте и съд с вода.

Въпреки че козината на американския уиндхаунд не изисква кой знае каква сериозна поддръжка, тя също се нуждае от грижи, когато кучето се отглежда на открито. Разресвайте своя питомец един път на една-две седмици, с цел да не се спласти космената му завивка. Освен това не забравяйте, да я почиствате постоянно. Погрижете се и за предпазването от външни паразити благодарение на специфични препарати.

Отглеждане на американски уиндхаунд в апартамент

С помощта на задоволително чести и продължителни разходки американският уиндхаунд може да се трансформира в истински ангел, който добродушно ще лежи на дивана до вас или даже в леглото ви. Кучето изисква да бъде извеждано най-малко два пъти дневно за към половин час.

 Куче Американски Уиндхаунд

Ако сте открили мощна връзка със своето куче и то се е трансформирало в добре дисциплинирано животно, можете да си позволявате да го разхождате без каишка, защото ще ви следва правилно на всички места.

Ако не се извежда задоволително постоянно, кучето може да прави бели вкъщи, само че тогава виновността няма да е в животно, а в притежателя му, който е показал безхаберие.

Иначе представителите на тази порода не се славят като изключително шумни и гръмогласни, тъй че не се чака съседите ви да се оплакват от мощния непрекъснат лай на кучето.

Освен преимущества обаче, породата си има и дефекти - става въпрос за по-сериозното обособяване на косми. Това прави животното неуместно за развъждане от хора с алергии към кучешки косми и такива, които нямат време да почистват жилището си постоянно.

Американски уиндхаунд и други домашни любимци

Американският уиндхаунд е обществено куче, което не търси спорове с други представители на животинският свят. То е игриво и благо, и се нуждае от компанията на други палета главно за развлечение. Това го трансформира в домакински любим, който елементарно може да се сдружи с други питомци.

Разбира се, с цел да сте сигурни, че животните ще се сработят, е добре да ги отглеждате дружно още изначало, само че даже и да не стане по този начин, с малко повече работа и социализация те ще привикнат едно към друго.

Що се отнася до дребните гризачи обаче, резултатите не всеки път са възхитителни. Тъй като кучето е много игриво, то може да нарани едно декоративно зайче или морско свинче. Ето за какво не се предлага такива дребосъци да се разхождат свободно към него.

Американски уиндхаунд и дете

Американският уиндхаунд е идеалното фамилно куче, което се отнася другарски към всички членове на фамилията, включително и най-малките жители на дома. То е постоянно готово за игри и закачки и би последвало хлапетата на всички места.

Понеже е много търпеливо и умерено, не би показало експанзия, даже и да бъде засегнато. Ако въпреки всичко децата му досаждат прекомерно доста, по-скоро би се пробвало да избяга от тях. Тъй като това куче се сприятелява доста бързо, отношението му към непознати хлапета също е позитивно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР