Американски социолози откриха необичайна закономерност – колкото повече сексуални партньори

...
Американски социолози откриха необичайна закономерност – колкото повече сексуални партньори
Коментари Харесай

Сексуалният живот на жената зависи от майката

Американски социолози откриха необикновена причинност – колкото повече полови сътрудници е имала една жена преди да се омъжи и да роди дете, толкоз по-голяма е вероятността нейната щерка да се държи по същия метод в леглото.
" Напълно е допустимо, че дамите, които са имали доста сътрудници в живота, не мога да поддържат положителни връзки със съпрузите си, не могат да се оправят с споровете, страдат от психологични проблеми и други неща, които подкопават стабилността на фамилията. Те могат да предадат тези черти на своите деца, което също внася неустойчивост в техния живот ", съобщи Клер Кемп-Душ от Университета на Охайо.
През последните години учени, политици и деятели интензивно разискват кое ръководи държанието на индивида, в това число склонността му да рискува, нездравословните привички, началото на половия живот, раждането на първо дете и общия брой на децата, а също по този начин доста други фактори от нашия живот.
Много от тези проучвания доведоха до забавни и изцяло непредвидени заключения. Например, стана ясно, че младежите стартират да вършат секс рано не поради особеностите на възпитанието, а поради съществуването на избрани разновидности в гените, ръководещи работата на мозъка. Склонността към наркоманията е обвързвана освен с избрани вариации в ДНК, само че и с промени в структурата на белтъчната „ опаковка “ на генома.
Кемп-Душ и нейните сътрудници са разкрили още един сходен образец за извънредно „ заместничество “ на държание, наблюдавайки живота на 8000 млади момчета, девойки и техните деца в течение на над 24 години, започвайки през 1979 и приключвайки в наши дни, съобщи БГНЕС.
Всички участници в тези наблюдаване от време на време са се срещали с учените и са им разказвали всичко за своя полов живот, в това число нови сътрудници, взаимен живот, разкъсване на връзки и изобщо неща, които не се отразяват в формалните документи.
По-късно Кемп-Душ и нейният екип са провели аналогични анкети измежду децата на участниците в първото допитване, които към този момент са пораснали и са основали лични фамилии за интервала на наблюдаване.
Оказва се, че броят на половите сътрудници в живота на дъщерите съвсем постоянно е била еднакъв или непосредствен до този на техните майки. Това е засягало освен „ формалните “ връзки, само че и краткотрайните връзки и гражданските бракове. Според учените сходни особености в държанието най-вероятно се дължат на генетични фактори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР