Американски съдия затяга гаранцията на Банкман-Фрид, обмисля затвор до процеса

...
Условията за освобождаване под гаранция на основателя на FTX Сам
Коментари Харесай

Условията за освобождаване под гаранция на основателя на FTX Сам Банкман-Фрид бяха затегнати, след като прокурорите на Съединените щати го обвиниха в манипулиране на свидетели чрез споделяне на лични писания на бивш романтичен партньор с репортер.

Съдия Луис А Каплан наложи „заповед за запушване“, ограничаваща способността на Банкман-Фрид да говори публично, и каза, че ще разгледа искането на прокурорите да остави бившия милиардер в затвора до първия от двата процеса през октомври.

„Определено много се съобразявам с правата му по Първата поправка и много се съобразявам с интереса на правителството тук, който приемам много сериозно“, каза Каплан пред федералния съд в Манхатън в сряда. „И аз казвам на ответника, г-н Банкман-Фрид: По-добре го приемете също сериозно.“

Помощник прокурорът на САЩ Даниел Сасун каза, че Банкман-Фрайд е „прекрачил границата“, когато сподели лична кореспонденция на Каролайн Елисън, бивш главен изпълнителен директор на филиала на FTX Alameda Research, с New York Times, който публикува статия, в която се описва как Елисън е била „нещастна и съкрушена“ от работата си и разстроена от раздялата си с Банкман-Фрайд.

Елисън се съгласи да свидетелства срещу Банкман-Фрид като част от споразумение за снизхождение, след като призна обвиненията, които предвиждат наказание до 110 години затвор.

Адвокатът на Bankman-Fried Марк Коен каза, че клиентът му не трябва да бъде наказван за това, че се опитва да защити репутацията си, включително чрез медиите.

Каплан даде на двете страни срок до 3 август да изложат аргументите си дали Банкман-Фрайд трябва да бъде задържан, докато не бъде изправен пред съда за предполагаемо измама на инвеститори и ограбване на клиентски депозити на FTX.

Банкман-Фрид се пледира за невинен по 13 обвинения в измами и заговор срещу него.

31-годишният крипто предприемач е на свобода с гаранция от 250 милиона долара след екстрадирането му от Бахамските острови, но от него се изисква да остане в дома на родителите си в Калифорния и електронните му комуникации са ограничени.

Бившата крипто икона беше почитан като един от най-младите милиардери в света и визионер в своята област до колапса на FTX от спекуланти миналата година на фона на обвинения в масивна измама.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР