Американски психолози изясниха, че натискът от страна на родителите може

...
Американски психолози изясниха, че натискът от страна на родителите може
Коментари Харесай

За натиска на родителите и характера на детето

Американски психолози изясниха, че натискът от страна на родителите може значително да потисне характера на детето, написа news.rambler.ru.

По думите им, напрегнатата конюнктура в фамилията постоянно става причина за депресии, нервности и тревожни разтройства у хлапета и подрастващи.
Научни сътрудници от университета в щата Айова провели огромно проучване, в което взели присъединяване 500 деца от фамилии с естествен стопански статус. Резултатите от него разрешават да се направи извода, че натискът и напрежението от страна на родителите стават причина за доста психични разтройства у децата.

По думите на учените подрастващите от състоятелни фамилии по-често са подложени на напън, защото родителите изискват от тях достигането на избрани цели, от които в множеството случаи са заинтригувани самите те. Изследователите акцентират, че тези деца, които са ценени от родителите поради триумфите, а не поради личностните качества, по-често страдат от проблеми с душeвността.

Психолозите твърдят, че в случай че отделяме повече време да формираме обществените привички на детето, то у него няма да има място за никакви нервности, депресии или проблеми с характера.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР