В полунощ на 1 юли изтича крайният срок на фирмите

...
В полунощ на 1 юли изтича крайният срок на фирмите
Коментари Харесай

НАП: Фирмите могат да подават данъчните си декларации до 1 юли

В среднощ на 1 юли изтича крайният период на компаниите и едноличните търговци (EТ), в който е належащо да подадат годишните си заявления и да платят дължимия налог, напомня Националната организация за приходите (НАП).

Близо 318 000 сдружения и физически лица, които правят активност като Едноличен търговец, заявиха и внесоха налозите си. От тях съвсем 35 000 са подадените досега годишни данъчни заявления от едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

До 30 юни самоосигуряващите се лица, които правят активност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, би трябвало да заявяват и внесат окончателните осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация по пример с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски. Тъй като последният ден на юни е в неделя, срокът за тези лица да подадат данъчни и осигурителни заявления и платят отговорностите си се удължава до 1 юли.

От Национална агенция за приходите припомнят, че 1 юли е последният ден и за обявление и заплащане на корпоративен налог /чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, както и на налога върху активността от опериране на кораби. До този миг близо 283 000 компании са оповестили приходите си пред Национална агенция за приходите преди приключването на крайния период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР