Американски изтребители F-35 са кацнали в авиобаза Граф Игнатиево като

...
Американски изтребители F-35 са кацнали в авиобаза Граф Игнатиево като
Коментари Харесай

Американски F-35 ще пазят българското небе

Американски изтребители F-35 са кацнали в авиобаза " Граф Игнатиево " като продължение на задачата за защита на въздушното пространство на България в границите на НАТО, осведомят Българска национална телевизия и БНР.

Информацията е оповестена от Съюзническото въздушно командване на НАТО в Туитър, само че в нея не се показват броя самолети.

В края на май трябваше да завърши задачата на четирите нидерландски Ф-35 у нас, само че в актуалното известие се натъртва, че американските изтребители са се включили към задачата на Нидерландия, което значи, че тя продължава.

Във вторник: " Към момента графикът е явен - те (нидерландските изтребители F-35 - бел.ред.), са нямаме друга информация. След това имаме разнообразни варианти. Може да бъде с разполагане на изтребители на наша територия, може да бъде и интензивен еър полисинг ",.

В известието на основаното в база Рамщайн, Германия, Съюзническо командване се показва, че разполагането на американски F-35 у нас извършва " задача на дълъг обхват до България в поддръжка на дейностите на НАТО за зоркост на източния фланг ". Изтребителите са пристигнали от военната база Спангдалем, Германия.

Американските и нидерландски изтребители пето потомство летят единствено българското въздушно пространство, изпълнявайки рутинни отговорности дружно с нашите МиГ-29.
 Ген. Николай Русев: Няма случай на желана информация от нидерлански авиатор на Ф-35
Ген. Николай Русев: Няма случай на желана информация от нидерлански авиатор на Ф-35

В Нидерландския уебсайт не се загатват летци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР