Американски безпилотен самолет уби 10 членове на едно семейство, включително

...
Американски безпилотен самолет уби 10 членове на едно семейство, включително
Коментари Харесай

Американски самолет уби 6 деца в Кабул

Американски безпилотен аероплан умъртви 10 членове на едно семейство, в това число шест деца в Кабул, оповестява Би Би Си.

Според Пентагона ударът бил точно ориентиран към автомобил, в който се намирал „ най-малко един човек, обвързван с афганистанския клон на групировката „ Ислямска страна ”.

Най-малкото дете, което е починало, е двегодишната Сумая, а най-голямото е 12-годишният Фарзад, оповестиха родственици на убитите.

„ Това е неправилно, това е брутална офанзива и се е случило въз основа на неверна информация ”, разгласи Рамин Юсуфи, родственик на жертвите. „ Защо са умъртвили роднините ни? Децата ни? Те бяха толкоз изгорени, че не можехме да разпознаем телата им, лицата им ”.

Друг родственик, Емал Ахмади, показва пред Би Би Си, че точно неговата двегодишна щерка е била убита при офанзивата.

Ахмади добави, че той и други членове на фамилията са кандидатствали за евакуация в Съединени американски щати и са чакали телефонно позвъняване, с цел да отидат на летището.

Един от убитите членове на семейството, Ахмад Насер, е работил като преводач на армията на Съединени американски щати в Афганистан. Други от жертвите са работили за интернационалните организации и са имали визи, позволяващи им влизане в Съединени американски щати.

„ Не се заблуждавайте, никоя войска на света не работи по-усилено, с цел да избегне цивилни жертви, в сравнение с армията на Съединените щати и никой тук не желае да вижда лишаване на почтен живот ”, съобщи прессекретарят на Пентагона Джон Кърби. „ Приемаме го доста, доста съществено и когато знаем, че сме предизвикали загуба на почтен живот при провеждането на нашите интервенции, не го крием ”.

Централното командване на Съединени американски щати разгласи, че е имало редица „ обилни и мощни следващи детонации ” след удара на безпилотния аероплан, предполагащи „ огромно количество взривни материали, което може да е предизвикало спомагателни жертви ”.

Ударът е бил сполучлив, с цел да „ отстрани непосредствената опасност ” за летището в Кабул.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР