Американската застрахователна институция за депозити FDIC е намерила купувач за

...
Американската застрахователна институция за депозити FDIC е намерила купувач за
Коментари Харесай

Федералната корпорация за застраховане на депозитите намери купувач за фалиралата Signature Bank

Американската застрахователна институция за депозити FDIC е намерила покупател за банкрутиралата Signature Bank. По-голямата част от депозитите и част от кредитния портфейл ще бъдат поети от основаната в Ню Йорк Community Bancorp и нейните дъщерни сдружения, заяви FDIC в неделя вечерта.

От понеделник 40 клона на Signature Bank работят под марката Flagstar Bank, част от Community Bancorp. Депозитите ще бъдат постоянно застраховани до лимита от 250 000 щатски $, който е в действие в Съединени американски щати.

След банкрута на Signature Bank и Silicon Valley Bank преди седмица застраховката на депозитите краткотрайно гарантираше всички депозити в цялостен размер, пише  Investor.bg. 

Signature имаше редица клиенти в криптоиндустрията, в това число миньори, криптоборси като Coinbase и снабдители на така наречен стейбълкойни като Paxos и Circle. Самата банка обаче не е държала никакви криптовалути, както тогавашният основен изпълнителен шеф съобщи пред CNBC малко преди краха на банката. 

Независимо от това криптобизнесът на банката попадна под наблюдението на регулаторните органи. Прокурорите бяха почнали следствие, преди клиентите да изтеглят средства за милиарди и регулаторите да изгубят доверието си в банката. По данни на FDIC към 60 милиарда $ в заеми и 4 милиарда $ в депозити остават под контрола на синдиците на банката.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР