Американската верига от ресторанти за пица „Доминос” (Domino's Pizza Inc)

...
Американската верига от ресторанти за пица „Доминос” (Domino's Pizza Inc)
Коментари Харесай

Пандемията направи „Доминос” още по-богати

Американската верига от заведения за хранене за пица „ Доминос” (Domino's Pizza Inc) не може да се оплаче от пандемията от ковид. Печалбите са по-големи от предстоящите, съобщи „ Ройтерс”.

Компанията регистрира облаги (на тримесечна база) даже по-големи от предстоящото, а повода е, че доставките на пица не са спрели по време на карантинните ограничения. Даже в противен случай – доста клиенти избират точно доставката на пици. Веригите са измежду дребното „ победители” в здравната рецесия, защото потребителите заобикалят тълпите от боязън от заразяване с ковид.

Продажбите в заведенията за хранене на „ Доминос” в Съединени американски щати за третото тримесечие са се нараснали със 17,5%, надхвърляйки даже прогнозите на „ Уолстрийт” за 13%. Отчетен е и огромен растеж в заведенията за хранене от веригата отвън Съединени американски щати – 6,2%. Очакванията на анализаторите са били за 1,99%. Компанията е вложила доста пари и в човешкия си капитал, с цел да отговори на възходящото търсене. Базираната в Мичиган компания е отчела чиста облага от $99,1 милиона, спрямо $84,5 година по-рано. Общите доходи са нарастнали до $967,7 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР