Американската телевизия Си Ен Ен определи като руски втория по

...
Американската телевизия Си Ен Ен определи като руски втория по
Коментари Харесай

Си Ен Ен изпрати Харков в Русия, Зеленски не вижда място за паника

Американската телевизия Си Ен Ен дефинира като съветски втория по величина град в Украйна - Харков, оповестява съветската медия RT.

Гафът е станал в предаване във вторник по време на изявление с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по отношение на актуалната обстановка в Европа.

Докато телевизия излъчва фрагменти на бронирани транспортни средства на фона на зимен пейзаж, за които се твърди, че са предоставени от Министерството на защитата на Русия, в описанието е изписано " Харков, Русия ".

Коментар по случая направи и украинският президент Володимир Зеленски, който увери, че " няма място за суматоха ".

According to CNN, Kharkiv is already in Russia. ONLY ON CNN
— Russian Market (@russian_market)
От своя страна украинският министър на защитата Алексей Резников съобщи, че " няма такава опасност " и благодари на НАТО за оръжията и останалата военна помощ, изпратена в страната до момента.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна (NSDC) Алексей Данилов пък уточни, че суматохата към възможното нахлуване може да се дължи на неправилно пояснение от страна на " Вашигтон поуст " на негови думи през октомври предходната година.

Това е тяхна територия, те имат право да се движат наляво и надясно, акцентира той във връзка за съветските войски, за които се твърди, че се струпват на границата за нахлуване. " Неприятно ли е за нас? Да, неприятно е, само че не е вест за нас. Ако това е вест за някой на Запад, оправдавам се " , съобщи Данилов.

Припомняме, догадките за хипотетичното съсредоточаване на съветски войски по границата с Украйна проитичат от изявления в американски медии от средата на декември 2021 година

В последно време Западът и Киев насочат обвинявания към. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира тези изказвания като " празни и неоснователни ", служещи като измама за ескалация на напрежениетои увери, че Русия не съставлява никаква опасност за никого. Песков обаче не изключи опцията за провокации, целящи да оправдаят сходни обвинявания, и предизвести, че опитите за потребление на военна мощ за разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат доста съществени последствия.
 Русия укори Съединени американски щати, че хвърлят димна завеса за провокациите си в Украйна
Русия укори Съединени американски щати, че хвърлят димна завеса за провокациите си в Украйна

Москва отхвърля да приготвя нахлуване в западната си съседка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР