Американската телевизия CBS News изпрати писмо с извинение в сряда,

...
Американската телевизия CBS News изпрати писмо с извинение в сряда,
Коментари Харесай

Американска телевизия подари Истанбул на Гърция

Американската телевизия CBS News изпрати писмо с опрощение в сряда, откакто показа Истанбул и турските проливи като гръцка територия в новинарски репортаж за войната сред Русия и Украйна.

„ Тази графика, която погрешно демонстрира Истанбул като част от Гърция, а не Турция, беше поправена, откакто разбрахме за грешката “, сподели администрацията на канала CBS в писмото, адресирано до Турската дирекция по връзките, акцентирайки, че новинарският вестник ще прегледа своите процеси на лъчение, с цел да предотврати сходни бъдещи неточности. Директорът по връзките към турското президентство Фахреттин Алтун сподели, че Турция публично и намерено стачкува против грешката.

Той изиска тази неточност да бъде поправена неотложно и да се дадат нужните пояснения. Алтун сподели: „ Беше ми обявено, че в новинарски репортаж на CBS News за прекосяването на съветски военни кораби през Истанбул, най-големият град в Турция и който е под властта на турската нация от 1453 година, наподобява като гръцка територия ". Подчертавайки, че позволената неточност не би трябвало да се повтаря, Алтън сподели: „ Очакваме да бъдат взети нужните ограничения, с цел да се избегне всяка стъпка, която може да сложи под въпрос териториалната целокупност на Турция “.

`Американска

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР