Американската компания Fenway Sports Group (FSG), която притежава английския футболен

...
Американската компания Fenway Sports Group (FSG), която притежава английския футболен
Коментари Харесай

Разкриха защо собствениците решиха да продадат Ливърпул

Американската компания Fenway Sports Group (FSG), която има британския футболен клуб Ливърпул, го разгласи за продажба поради неуспеха на концепцията за Суперлигата. 

Според източника представителите на FSG, които станаха един от основателите за основаването на шампионата през 2021 година, са били недоволни от обстоятелството, че не са съумели да провеждат Суперлигата. Освен това компанията обърна внимание на продажбата на лондонския Челси за 4,25 милиарда паунда. Според тях сходна сума ще може да се получи и за Ливърпул.
-->
На 7 ноември стана известно , че FSG е подготвила презентация за евентуални купувачи и е подготвена да я изпрати на всеки, който се интересува от тима. Компанията може да обмисли разновидности както с цялостната продажба на клуба, по този начин и с привличането на нови акционери.

FSG пое Ливърпул през 2010 г. От този миг нататък Ливърпул стана първенец на Висшата лига за първи път от 30 години , а също по този начин завоюва и Шампионската лига .

Проектът за Суперлига е създаден през април 2021 г. В него взеха присъединяване 12 топ клуба в Европа, в това число Ливърпул. Поради натиска на почитателите, Международната футболна федерация, Съюза на европейските футболни асоциации и някои европейски лиги, той беше замразен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР