Американската компания Equinix откри своя втори център за данни в

...
Американската компания Equinix откри своя втори център за данни в
Коментари Харесай

Американската Equinix с нов център за данни в София за 19 млн. долара

Американската компания Equinix откри своя втори център за данни в София. Инвестицията в плана е 19 млн. $.

Equinix към този момент обслужва през България над 100 компании от финансовия бранш, телевизионния бизнес, софтуерни компании като VMware и над 50 доставчика на мрежови услуги.

В първата фаза от построяването си новият център ще предложи на клиентите към 350 шкафа за съоръжение с опция да се прибавят нови 1100 в идващите етапи за малко време.

Сградата ще се зарежда със 100% зелена сила.

Според Global Interconnection Index, изследване, оповестено от Equinix, темпото на напредък на скоростта на взаимната съгласуваност (обменът на данни сред компании отвън обществения интернет) ще надмине това на интернет трафика съвсем два пъти, а размерът на обменените данни ще бъде 10 пъти по-голям до 2021 година Взаимосвързаността в Европа се чака да нараства с 44% годишно и да доближи през 2020 година над 1450 терабайта в секунда. Това ще съставлява повече от една четвърт (29%) от скоростта на взаимосвързаност в световен мащаб.

Equinix навлезе в България през 2015 година, когато закупи английската TelecityGroup, която пък присъстваше на пазара от 2013 година Тогава тя купи българския интернет център 3DC.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР