Американската компания Apple обяви поредица нови функционалности за iPhone, които

...
Американската компания Apple обяви поредица нови функционалности за iPhone, които
Коментари Харесай

iPhone скоро ще може да говори със собствения ни глас

Американската компания Apple разгласи поредност нови функционалности за iPhone, които ще бъдат въведени посредством програмен продукт по-късно тази година. Най-впечатляваща е Personal Voice (персонален глас), която ще синтезира версия на личния ни глас за диалози, оповестява Digital Trends.

Тя е ориентирана към хора, които имат усложнения с говора си или последователно го губят, като задачата е да запазят цифрово особеностите на гласа си и да продължат да поддържат смислена връзка с околните си.

Функцията ще бъде доста налична - човек би трябвало да прочете инцидентен лист от текстове за към 15 минути, които ще бъдат задоволителни за системата да научи гласа му.

В композиция с функционалността Live Speech, това ще разрешава по-късно да напишем имитация по време на диалог и смарт телефонът да я изговаря по време на диалози, видеообаждания с FaceTime или онлайн. Най-често употребените изречения пък могат да бъдат заредени и задействани за секунда.

Ако гласът на човек към този момент е прекомерно повреден, Live Speech ще разполага с избран брой подготвени гласове, с цел да му оказва помощ да комуникира.

Apple планува и усъвършенствания на главните приложения - камерата, фотосите, приложенията за музика и известия - които да бъдат по-лесни за приложимост от хората със затруднено зрение. Това включва интерфейс с висок контрастност и огромни текстови етикети.

Приложението Magnifier, което се употребява като лупа, към този момент ще има и Point and Speak функционалността - " посочваш " даден текст с камерата и смарт телефонът го изговаря.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР