Американската гилдия на писателите (WGA) заяви, че споразумението е изключително

...
Американската гилдия на писателите (WGA) заяви, че споразумението е изключително
Коментари Харесай

Видя ли се краят на стачката в Холивуд?

Американската колегия на писателите (WGA) съобщи, че съглашението е " извънредно - със значими изгоди и отбрана за писателите ", заяви Военновъздушни сили. През последните дни шефовете на Netflix, Disney, Universal и Warner Bros Discovery участваха персонално на договарянията, което им даде нов подтик. Все още обаче се чака последната дума на членовете на WGA.

Стачката спря производството множеството филми и телевизионни стратегии. Според оценка на икономистите на WGA, митингът на сценаристите, който стартира на 2 май, е коствал на американската стопанска система към Щатски долар 5 милиарда.

Преговорите за внъзнагражденията всключваха и авторските права на сценаристите в стрийминг платформите,които взеха решение да не заплащат при повторни предавания. Друг дискутиран проблем в работата на холивудските писатели е потреблението на изкуствен интелект (ИИ), който към този момент в огромна степен измести човешкото авторство от сценарната работа – да вземем за пример, като на сценаристите се разпореждат единствено първите няколко епизода, а от там нататък ИИ развива авторските им хрумвания в разнообразни разновидности.

Variety заяви, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР