Американската гилдия на писателите спира работа за пръв път от

...
Американската гилдия на писателите спира работа за пръв път от
Коментари Харесай

Масова стачка в Холивуд заради бумът на стрийминг услугите frognews.bg

Американската колегия на писателите стопира работа за пръв път от 15 години, откакто не съумя да реализира съглашение за по-високо възнаграждение от студия като Дисни и Нетфликс. Последната стачка продължи 100 дни и коства на калифорнийската стопанска система над 2 милиарда $. Гилдията съставлява почти 11 500 писатели на територията на Съединени американски щати. 

Основните спънки, съгласно групата, са оферти, които „ ще изискват една компания да наеме избран брой сценаристи за шоу за избран интервал от време, без значение дали е належащо или не “. Половината от сценаристите на телевизионни сериали в този момент работят на минимални равнища на заплата, спрямо една трета през сезон 2013-14, съгласно статистиката на Гилдията. Средното възнаграждение на писателите на по-високо равнище е спаднало с 4% през последното десетилетие.

Възходът на стрийминга докара до понижаване на приходите от телевизионна реклама, защото обичайна телевизионна публика понижава и рекламодателите отиват другаде. Освен това надвисва и опасността от криза в най-голямата стопанска система в света.

Изкуственият разсъдък е различен въпрос на масата за договаряния. Гилдията желае защитни ограничения, които да попречат на студиата да употребяват AI да генериране на нови сюжети въз основата на предходната работа на писателите. Освен това протестиращите упорстват за гаранции, че няма да бъдат помолени да пренапишат чернови на скриптове, генерирани от изкуствен интелект.

Докато споровете не бъдат позволени, някои телевизионни стратегии ще бъдат прекратени. Очаква се късно вечерните излъчвания като " Jimmy Kimmel Live “ и " The Tonight Show with Jimmy Fallon “, които употребяват екипи от сценаристи, да спрат работа. 

Възможно е митингът да докара до закъснение на новия ефирен сезон. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР