Американската борса за криптовалути Coinbase е блокирала повече от 25

...
Американската борса за криптовалути Coinbase е блокирала повече от 25
Коментари Харесай

Coinbase блокира 25 000 криптовалутни портфейла на руснаци

Американската борса за криптовалути Coinbase е блокирала повече от 25 000 блокчейн адреса, свързани с съветски физически или юридически лица. Блокираните криптовалути съставляват към 0,2 % от 11,4 милиона консуматори на Coinbase, които правят месечни преводи (по данни от 2021 г.).

" Днес Coinbase блокира повече от 25 000 адреса, свързани с съветски физически или юридически лица, които съгласно нас са забъркани в противозаконна активност. Много от тях установихме посредством лични самодейни следствия. След като идентифицирахме тези адреси, ги предадохме на държавното управление, с цел да подпомогнем в допълнение за спазването на глобите ", се споделя в формалния блог на Coinbase.

Главният юрист на Coinbase Пол Гревал съобщи пред Bloomberg, че най-голямата американска борса за криптовалути е забранила достъпа на глобени лица и употребява блокчейн разбори, с цел да разпознава евентуално свързани адреси, които прибавя и към вътрешния си черен лист.

Когато Русия стартира нашествието си в Украйна, администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън изиска от тържищата за криптовалути да подсигуряват, че физически лица и организации от Русия няма да могат да употребяват криптовалути, с цел да избегнат глобите, наложени им от Вашингтон.

Големите тържища за криптовалута, в това число Coinbase и Binance, обявиха, че ще изпълнят държавните заповеди. По-рано основният изпълнителен шеф на Coinbase Брайън Армстронг съобщи, че някои руснаци употребяват криптовалутата като " избавителен пояс в този момент, когато тяхната валута се срина ".

Повече софтуерни новини може да прочетете 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР