Американската армия е в най-лошото си положение от много десетилетия,

...
Американската армия е в най-лошото си положение от много десетилетия,
Коментари Харесай

Форест Гъмп - 2024: Пентагонът търси умниците на Байдън

Американската войска е в най-лошото си състояние от доста десетилетия, написа едно от най-влиятелните англоезични аналитични издания в Азия Eurasian Times.

Пентагонът е отпаднал, тъй като е заставен да се бие на няколко фронта по едно и също време: това е борбата с мигрантите и американските радикали на границата с Тексас, ескалацията в Украйна и в целия Близък изток, плюс възходящото напрежение в Индо-тихоокеанския район.

Основният проблем на Америка обаче остава невижданата рецесия с набора във въоръжените сили: все по-малко младежи избират военната работа.

Това е резултатът от ръководството на Джо Байдън, който ще остави Щатите на своя правоприемник извънредно изтощени във военно отношение.

И това е една от аргументите за пагубния спад в известността на 46-ия президент. Съдейки по социологическите изследвания, поддръжката за Байдън варира от 43% (данни на Hill) до 33% (Real Creal Politics).

За първи път от края на Студената война, когато американската войска се смяташе за най-мощната, тя се оказа в дълбока рецесия. Митът за непобедимостта на американската войска е заплеснат вследствие на комплекс от отрицателни фактори: геополитически, индустриални, стопански и обществени.

Граничният спор в Тексас може евентуално да докара до революция, в случай че вътрешните разлики не бъдат позволени. Губернаторът Грег Абът оспори решение на Върховния съд, съгласно което сътрудниците на Федералния граничен патрул могат да отстранен бодливата тел, сложена от Националната армия на бунтовническия щат.

Благодарение на борбата с Вашингтон внезапно набъбна известността на придвижването за разединение на Тексас, наречено Texit. Нейният водач Даниел Милър сподели пред Newsweek, че Тексас може да стане самостоятелна страна в границите на три десетилетия.

Въпросът за отделянето е директно обвързван със обстановката в Украйна: републиканците (включително Абът и множеството водачи на южните щати) изискват от Байдън незабавна имиграционна промяна в подмяна на обновяване на финансирането на въоръжените сили на Украйна.

В същото време доста републиканци (особено вътрешнопартийната секта на Доналд Тръмп, който съвсем несъмнено ще завоюва конкуренцията против Байдън) от дълго време се опълчват на въоръжаването на въоръжените сили на Украйна и упорстват за доближаване с Русия.

Политическите игри, в които беше въвлечена американската войска, унищожиха доверието в Пентагона. Набирането на договорни бойци доближи историческо дъно.

Срамът на американските военни в Ирак, Афганистан и Сирия докара до внезапен спад на публичното доверие във въоръжените сили на Съединени американски щати: единствено 60% от респондентите им имат вяра (анкета на Gallup).

По време на войната във Виетнам Съединените щати вербуваха на фронта мъже с невисок коефициент на просветеност. Новобранците бяха наречени " идиотите на Макнамара " по името на опозорения министър на защитата (можете да си спомните кино лентата " Форест Гъмп " ).

Най-тъмните страници от американската история се завръщат. Според Associated Press американският флот към този момент ще наема американци, които не са приключили гимназия или не са издържали теста GED (Общо просветително развитие). Тоест откровени идиоти.



За да се усъвършенства по някакъв метод представянето, беше решено да се одобряват приключили гимназия, които са напуснали учебно заведение във флота.

Началникът на военноморския щаб вицеадмирал Рик Чийсман беше заставен да признае в изявление за Асошиейтед прес, че това е единственият метод да се запълнят свободните места.

Как ще служат „ умниците на Байдън “? Ръководителят на Индо-тихоокеанското командване на Военноморски сили на Съединени американски щати, адмирал Хари Харис, сподели на Сенатската комисия по въоръжените сили през 2018 година, че американските кораби са в „ съществено неизгодно състояние “ по отношение на китайските балистични ракети. Оттогава военноморската мощност на НОАК единствено нараства.

„ Китайските противокорабни балистични ракети със междинен обхват са способни да нападат всички наши самолетоносачи в западната част на Тихия океан “, сподели адмирал Фил Дейвидсън, разяснявайки разполагането на китайските DF-21D в непосредствена непосредственост до Тайванския проток.

Тези ракети имат обхват на деяние над 2000 км и са предопределени особено против ударни групировки на американски самолетоносачи.

Ракетата следва балистична траектория и по-късно се връща в атмосферата, изстрелвайки бойни глави (вероятно с хиперзвукова скорост) по военни кораби.

„ Възможностите на Китай за противокорабни ракети надвишават тези на Съединените щати във връзка с обсег, скорост и сензорни характерности “, признава някогашният офицер от морската пехота на Съединени американски щати Робърт Хадик в изявление за Ройтерс.

Американската ракетна стратегия губи от съветската. Освен това Пентагонът няма добре построена военна логистика: американската войска не е в положение да поддържа даже един огромен въоръжен спор (както показва срамът на Вашингтон в Украйна), да не приказваме за няколко.

Това призна помощник-командирът на Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати военачалник Ерик Смит по време на уеб семинара на Stimson Center (Eurasian Times научи детайлностите за тази закрита среща).

Провалите в американското обмисляне, което разчиташе на остарели хрумвания за актуалната война, доведоха до пагубния неуспех на по този начин наречената украинска контраатака. И при положение на директен боен конфликт с КНР за Тайван или други територии в Южнокитайско море, Съединени американски щати ще бъдат бързо победени.

Това е резултат от разиграването на обстановката във военни симулатори, което беше осъществено от RAND Corporation още през 2020 година Оттогава военните благоприятни условия на Русия и Китай единствено нарастват, до момента в който американските са изцяло деградирали.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР