Американската актриса Нишел Никълс, една от най-ярките звезди в сериала

...
Американската актриса Нишел Никълс, една от най-ярките звезди в сериала
Коментари Харесай

Почина суперзвезда от сериала Стар Трек

Американската актриса Нишел Никълс, една от най-ярките звезди в сериала „ Стар Трек “, умря на 89 години в събота. Всички от вселената на научнофантастичната поредност скърбят за Нишел, която бе измежду първите, разрушили бариерите против тъмнокожите дами в Холивуд, като извърши ролята на лейтенант Ниота Ухура, оповестява Асошиейтед прес.

След тъжната новина сътрудници и фенове споделят скръбта си в обществените медии.

Актьорът Джордж Такеи, съобщи, че сърцето му е разрушено. „ Ще имам какво да кажа повече за несравнимата Нишел Никълс, само че в този момент сърцето ми е тежко, очите ми блестят като звездите, измежду които в този момент си, най-скъпа моя приятелко “, написа Такеи в Туитър.

Селия Роуз Гудинг, която извършва ролята на Ухура в този момент, показа: „ Нишел направи място за толкоз доста от нас. Беше напомнянето, че освен можем да достигнем звездите, само че че и нашето въздействие е от значително значение “

Кейт Мългрю споделя: „ Нишел Никълс беше Първата. Тя беше пионер, който мина по доста предизвикателна пътека с непримиримост, прелест и жар, който надали ще забележим още веднъж. Нека почива в мир. “

„ Много артисти стават звезди, само че малко звезди могат да вдъхновят нация. Нишел Никълс ни сподели изключителната мощ на чернокожите дами и проправи пътя за по-добро бъдеще за всички дами. Благодаря ти, Нишел. Ще ни липсваш.'', добави и Линда Картър, звездата на „ Жената знамение ".

Изпълнителният продуцент на „ Стар Трек “ Алекс Кърцман също изрази скръбта си: „ Нишел беше неповторимо ентусиазъм. Тя е тази, която в действителност ми отвори очите за това какво е и какво може да бъде „ Стар Трек ". Не мога да изброя какъв брой хора са ми споделили, че тя е повода да станат астронавти, учени, писатели, лингвисти, инженери…. Ние стоим в нейната светлина и я почитаме през днешния ден и във всеки идващ ден. Благодаря ти, скъпа Нишел, че ни водиш по пътя.''

Преди няколко години, през 2015-а, актрисата показа, че ще лети с задача на НАСА – единствено три месеца, откакто претърпя лек инсулт.

Нишел Никълс бе измежду участниците в задачата SOFIA (Stratospheric Observatory For Infrared Astronomy - Стратосферна обсерватория за инфрачервена астрономия) - взаимен план на НАСА и Германския аерокосмически център. Актрисата хвърча на борда на модифициран Боинг 747, оборудван с телескоп и други принадлежности, които разрешиха на учените да изследват "инфрачервената Вселена ".

Полетът на първия модел е сбъднат през 1977 година Нишел Никълс и тогова е измежду участниците в задачата. След края на истинския ефирен сериал "Стар Трек " през 1969 година Никълс интензивно оказва помощ на НАСА в стратегия за набиране на астронавти измежду дамите и малцинствата. Сред определените е първата жена астронавт на Съединени американски щати Сали Райд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР